2023, március 28.
3.5 C
Budapest
6 C
Moszkva
Array

Az oroszpárti felkelő hadsereg katonái katonai parádét rendeztek Donyeckben

Amiként Ukrajna katonai parádéval ünnepli a Függtelenség napját Kijevben vasárnap, úgy az oroszbarát felkelő hadsereg is parádét tarott, a fogságba esett ukrán csapatok katonáival és az elfogott harci járművekkel Donyeckben, a központi Lenin Parkban.

A hadifoglyok piszkosak és borotválatlannak látszottak, amint elmeneteltették őket, lehajtott fejjel mentek. Jópárnak kötések voltak a fején és a karján. A felkelő hadsereg tagjai fegyvercsőre tűzött bajonettekkel kísérték őket.

A katonai parádé nézőkozönsége hangos bekiabálásokkal  “fasiszták” és “gyilkosok” “nácik” illette a hadifoglyok hosszú menetét. Jópáran üvegekkel, szeméttel dobálták meg a fogoly-menetet, ezért úttakarító gépek követték a parádét, de azért mert szerintük a hadifoglyok “tisztáttalanok” és a jelenlétük “beszennyezi a Köztársaságot” – ez volt az igazi oka az úttakarító gépek ottlétének.

Vasárnapon, a parádé előtt ukrán tüzérségi bombázás lövedékei hullottak Donyeck központjára, többek között a város egyik legnagyobb kórházát is eltalálták. A kijevi hatóságok ismételten letagadták, hogy civil célpontok elleni tűzparancsot valaha is kiadtak volna vagy kiadnának. Miután a város bombázása befejeződött, a lakók megtekintették a katonai parádét a központi Lenin Téren a felkelő hadsereg katonáival, hadifoglyokkal, zsákmányolt ukrán önjáró haditechnikával egyetemben.

 

A parádén résztvevő felkelő hadsereg tagjai gazdagon fel voltak fegyverezve, azonban idegesen tekintgettek a távolba, ahol tűzérségi tűz hangjai voltak hallhatóak.

“Ez nem a Függetlenség Napja” hanem ez a pestis a mi szeretett földünkön, a fasiszták akik átvették a hatalmat Kijevben, most kórházakat és óvodákat ágyúztatnak szét” – mondta Grigorij (71, nyugdijas) aki a harcok miatt elhagyta lakóhelyét, Torez-t és az erődített Donyeckbe ment.

Alexander Zakharchenko, a Donyecki Népköztérsaság vezetője elmondta ma, hogy a felkelő hadsereg heves ellentámadást indított minden fronton az ukrán hadsereg ellen. Elmondta, hogy az ágyúzás hangjai 2O km-ről jönnek, Olevinka-ból, (Donyecktől délre 2o km) ahol a hadserege tüzérsége dolgozik, majd általános rohammal a nap végére szeretnék bevenni a várost az ukrán erők kilökése árán.

Egy felkelő katona, aki a nevét nem adta, elmondta: “ma az ukránok aktívabbak, mert ma avn az ő Függetlenség Napjuk, de most minekünk van a Függetlenség Napja tőlük! Ők támadnak, mi védekezünk”

Kijev: Az ukrán határőr szolgálat szóvivője elmondta, több sorozat ágyúzás volt ma Oroszországból Ukrajnába a határon át, – ez a kijelentés a NATO tisztségviselőinek kijelentéseit visszhangozta.
Oroszország tagadja, hogy a katonasága bármi nemű szerepet játszik az ukrán polgárháborúban, illetőleg tagadja, hogy katonailag segítséget ad a felkelők részére.
 

The Moscow Times –

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó