2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

Az oroszok több mint 71 százaléka negatívan viszonyul az Egyesült Államokhoz

Az oroszok 71 százaléka negatívan, 47 százalékuk pedig “nagyon negatívan” viszonyul az Egyesült Államokhoz – derült ki az Összoroszországi Közvélemény-kutató Központ (VCIOM) által szerdán a honlapján közzétett felmérésből.

A VCIOM szerint az Amerikáról nagyon rossz véleményt formálók aránya abszolút rekordot jelent az egész megfigyelési időszakban, valamint 20 százalékpontos növekedést jelent a 2014-ben mért 27 százalékos maximumhoz képest.

A válaszadók mindössze 14 százaléka nyilatkozott úgy, hogy pozitívan viszonyul az Egyesült Államokhoz.

Az oroszok a legkedvezőbb színekben 1991-ben látták Amerikát: akkor 83 százalékuk pozitív, 29 százalékuk pedig “rendkívül pozitív” véleménnyel volt az országról.

A VCIOM szerint az elmúlt nyolc évben – gyakorlatilag az ukrajnai fordulat óta – az oroszoknál az Egyesült Államok negatív megítélése került túlsúlyba, ellentétben a korábbi időszakokkal, leszámítva egy rövid, az orosz-grúz háború nyomán 2008-ban mért visszaesést.

A mostani országos közvélemény-kutatást március 19-én végezték el egy 1600 fős felnőtt mintán. A maximális hibahatár 95 százalékos valószínűséggel nem haladta meg a 2,5 százalékot.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Újabb amerikai “önkéntest” likvidáltak az orosz erők Artemivszkben/Bahmutban

A Guardian arról számolt be, hogy egy amerikai "önkéntes", a 33 éves Pete Reed meghalt Bahmut közelében, miután egy orosz rakéta eltalálta a járművet,...

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...