2022, május 19.
13.2 C
Budapest
9.5 C
Moszkva
Hiredetés

Az oroszok több mint 71 százaléka negatívan viszonyul az Egyesült Államokhoz

Az oroszok 71 százaléka negatívan, 47 százalékuk pedig “nagyon negatívan” viszonyul az Egyesült Államokhoz – derült ki az Összoroszországi Közvélemény-kutató Központ (VCIOM) által szerdán a honlapján közzétett felmérésből.

A VCIOM szerint az Amerikáról nagyon rossz véleményt formálók aránya abszolút rekordot jelent az egész megfigyelési időszakban, valamint 20 százalékpontos növekedést jelent a 2014-ben mért 27 százalékos maximumhoz képest.

A válaszadók mindössze 14 százaléka nyilatkozott úgy, hogy pozitívan viszonyul az Egyesült Államokhoz.

Az oroszok a legkedvezőbb színekben 1991-ben látták Amerikát: akkor 83 százalékuk pozitív, 29 százalékuk pedig “rendkívül pozitív” véleménnyel volt az országról.

A VCIOM szerint az elmúlt nyolc évben – gyakorlatilag az ukrajnai fordulat óta – az oroszoknál az Egyesült Államok negatív megítélése került túlsúlyba, ellentétben a korábbi időszakokkal, leszámítva egy rövid, az orosz-grúz háború nyomán 2008-ban mért visszaesést.

A mostani országos közvélemény-kutatást március 19-én végezték el egy 1600 fős felnőtt mintán. A maximális hibahatár 95 százalékos valószínűséggel nem haladta meg a 2,5 százalékot.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS

close-image