2022, augusztus 16.
27.5 C
Budapest
26 C
Moszkva

Az oroszbarát KILLNET hackerei feltörték az amerikai szövetségi adófizetési rendszert

A Killnet hackercsoport egy új DDoS-támadási módszert tesztelve “feltörte” az amerikai szövetségi adófizetési rendszer weboldalát. Ezt a WE ARE KILLNET Telegram csatornán jelentették be.

“A payusatax.com több órája nem elérhető. Ezzel véget ért az új módszerünk tesztelése. A payusatax.com DDOS-t “Endless Request” ciklusban hagyjuk” – írta a csoport egy bejegyzésben.

A hackerek több órán keresztül hajtották végre a támadást. Ez idő alatt az amerikai szövetségi adófizetési rendszer a DDoS-támadások elhárítására a Flexential Corp. helyett a Cloudfare-t használta, de ez sem segített, így az oldal visszakerült az eredeti szolgáltatóhoz.

Cikkünk megjelenésének pillanatában még nem elérhető az amerikai adófizetési rendszer oldala.

A Killnet oroszbarát csoport a múltban hadat üzent az Anonymous hackercsoportnak és 10 országnak, amelyek szerintük oroszellenes politikát folytatnak. A Killnet listáján az Egyesült Államok, Németország, Olaszország, az Egyesült Királyság, Lettország, Románia, Litvánia, Észtország, Lengyelország és Ukrajna szerepelt. A hackerek biztosították, hogy akcióik csak az államok kormányai ellen irányultak, civilek ellen nem.

Korábban a Gazeta.ru arról számolt be, hogy a XakNet hackerei feltörték Ukrajna legnagyobb energetikai vállalatát, a DTEK-et.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...