2023, január 27.
1 C
Budapest
-3.5 C
Moszkva

Az oroszbarát KILLNET hackerei feltörték az amerikai szövetségi adófizetési rendszert

A Killnet hackercsoport egy új DDoS-támadási módszert tesztelve “feltörte” az amerikai szövetségi adófizetési rendszer weboldalát. Ezt a WE ARE KILLNET Telegram csatornán jelentették be.

“A payusatax.com több órája nem elérhető. Ezzel véget ért az új módszerünk tesztelése. A payusatax.com DDOS-t “Endless Request” ciklusban hagyjuk” – írta a csoport egy bejegyzésben.

A hackerek több órán keresztül hajtották végre a támadást. Ez idő alatt az amerikai szövetségi adófizetési rendszer a DDoS-támadások elhárítására a Flexential Corp. helyett a Cloudfare-t használta, de ez sem segített, így az oldal visszakerült az eredeti szolgáltatóhoz.

Cikkünk megjelenésének pillanatában még nem elérhető az amerikai adófizetési rendszer oldala.

A Killnet oroszbarát csoport a múltban hadat üzent az Anonymous hackercsoportnak és 10 országnak, amelyek szerintük oroszellenes politikát folytatnak. A Killnet listáján az Egyesült Államok, Németország, Olaszország, az Egyesült Királyság, Lettország, Románia, Litvánia, Észtország, Lengyelország és Ukrajna szerepelt. A hackerek biztosították, hogy akcióik csak az államok kormányai ellen irányultak, civilek ellen nem.

Korábban a Gazeta.ru arról számolt be, hogy a XakNet hackerei feltörték Ukrajna legnagyobb energetikai vállalatát, a DTEK-et.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Trump: ha elnök lennék 24 órán belül megoldódna az ukrajnai konfliktus

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, ha ő lenne az elnök, 24 órán belül képes lenne tárgyalni az ukrajnai konfliktus békés megoldásáról. "Már most,...

Horvát elnök: lehet, hogy a németek hadban állnak Oroszországgal, de mi nem

Zoran Milanovic horvát elnök csütörtökön kommentálta a német külügyminiszter kijelentését, miszerint Európa "háborút vív Oroszország ellen", és azt mondta, hogy ez számára újdonság, és...

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az...