2022, december 1.
3.2 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Az orosz vezérkari főnök meglátogatta az ukrajnai csapatokat

Az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke, Valerij Geraszimov hadseregtábornok ellenőrizte az orosz csapatokat Ukrajnában – közölte az orosz védelmi minisztérium szombaton újságírókkal.

“Az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke – a védelmi miniszter helyettese Valerij Geraszimov hadseregtábornok ellenőrizte az ukrajnai különleges katonai műveletben részt vevő orosz csapatokat. Valerij Geraszimov hadseregtábornok meghallgatta a parancsnokokat a csapatok (erők) különleges katonai művelet során történő felhasználásáról, valamint más tisztviselőket az orosz csoportosulások különböző irányú akcióinak harci támogatásáról” – közölte a minisztérium.

A bejelentés egy héttel azután érkezett, hogy az orosz hadsereg nyilvánosságra hozta, hogy a folyamatban lévő konfliktusban részt vevő csapatokat meglátogatta Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.

A miniszter legmagasabb állami kitüntetéseket, köztük az Arany Csillag kitüntetéseket adott át azoknak a katonáknak, “akik a különleges katonai művelet során hősiességről és elkötelezettségről tettek tanúbizonyságot a harci feladatok végrehajtása során”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...