2024, március 3.
11.5 C
Budapest
-2.7 C
Moszkva

Az orosz védelmi miniszter katonai gyakorlótereket ellenőrzött

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter meglátogatott egy kiképzőközpontot az ország déli részén, ahol a kiképzők az ukrajnai konfliktusban szerzett tapasztalataikat osztják meg egymással. A miniszter megfigyelte, ahogy a szerződéses katonák és önkéntesek különböző feladatokat hajtanak végre, többek között egy dróngyakorlatot, amelynek során látszólagos ellenséges célpontokat kellett megsemmisíteni.

A védelmi minisztérium csütörtökön kiadott sajtóközleménye szerint a déli katonai körzet kiképzési osztályának vezetője arról számolt be Sojginak, hogy a személyzet olyan területeken szerez készségeket, mint a különböző fegyvertípusok használata, a taktika, az orvosi ellátás és az UAV-k alkalmazása a harctéren.

A tisztviselő elmondta a miniszternek, hogy az oktatók harci tapasztalatokat szereztek az ukrán erők elleni műveletekben, hozzátéve, hogy “a kiképzettek gyakorolják a sebesültek evakuálását a járművekből, lövészárkokból… valamint a kommunikáció megszervezését a támadó harcban”.

A minisztérium szerint nagy hangsúlyt fektetnek a drónok felderítő, célfelderítő és támadó képességek használatára. A kiképzésért felelős tiszt bemutatta Sojgu számára, hogyan használják az UAV-kat az ellenséges eszközök megsemmisítésére.

A céllövő gyakorlatok során fejenként több mint 500 lövést adnak le rohamlövegekből és gépkarabélyokból, legfeljebb 300 lövést automata gránátvetőből, valamint páncéltörő gránátvetők és rakétahajtású gyalogsági lángszórók használatát is gyakorolják – közölte a minisztérium.

Sojgu köszönetet mondott a női orvosoknak is, akik elsősegélynyújtást és harci orvoslást tanítanak szerződéses katonáknak és önkénteseknek.

Egy keddi konferencián a védelmi miniszter megismételte, hogy Oroszország nem tervez további mozgósítást, és megjegyezte, hogy “csak szeptemberben több mint 50 ezer állampolgár írt alá szerződést önkéntes katonai szolgálatra”.

Sojgu szerint az év eleje óta több mint 335 ezren jelentkeztek önkéntesnek az orosz hadseregbe.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zelenszkij: a Nyugat politikai játszmái hátráltatják az Ukrajnának nyújtott segélyeket

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bírálta országa nyugati támogatóit, amiért késlekednek a Kijev háborús erőfeszítéseit segítő pénzeszközök kiutalásával. A 60 milliárd dolláros amerikai katonai segélytörvény, amely...

Szijjártó: mindent meg kell tenni a NATO és Oroszország közötti konfliktus elkerüléséért

Mindent meg kell tenni a NATO és Oroszország közötti konfliktus elkerüléséért - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Szijjártó...

WSJ: a Krím elleni támadásról kiszivárgott felvétel elmélyítheti a szakadékot a NATO-ban

Egy kiszivárgott hangfelvétel, amely a német hadsereg állítólagos terveit vázolja fel, miszerint segítenének Ukrajnának nagy hatótávolságú rakétákkal támadni a Krím-hidat, szakadást okozhat Berlin és...
spot_img

Videó