2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva

Az orosz Távol-Keleten már 2023-at írnak – Putyin beszédének összefoglalója

Vlagyimir Putyin elnök újévi beszédet intézett az oroszokhoz. Az üzenetet elsőként Kamcsatka és Csukotka lakói látták, akiknél már beköszöntött a 2023-as év.

Az államfő ezúttal nem a Kreml hátterében beszélt, mint általában, hanem az ukrajnai különleges műveletben részt vevő katonák álltak mögötte.

Putyin 2022-t a sorsfordító események évének nevezte, amely mind Oroszország, mind a világ jövőjét megalapozza, és amely izgalommal és aggodalommal teli év lesz.

“De soknemzetiségű népünk, mint az orosz történelem minden nehéz korszakában, bátorságot és méltóságot mutatott. Szóban és tettben támogatták a haza védelmezőit. Katonáinkat és tisztjeinket. A különleges katonai művelet minden résztvevőjét” – mondta az elnök.

Hangsúlyozta, hogy az igazság Oroszország oldalán áll, amely megvédi népét, annak történelmi területein.

“Együtt építkezünk. A legfontosabb dolog Oroszország sorsa. A haza védelme szent kötelességünk őseink és utódaink számára” – tette hozzá az államfő.

A nyugati elit évek óta békés szándékról biztosítják Oroszországot, többek között a Donbasszal kapcsolatban is, de valójában a neonácikat támogatták, és agresszióra készültek. Most már nyíltan beszélnek róla, és az ukrán népet arra használják fel, hogy megosszák és gyengítsék országunkat – folytatta az elnök.

“Soha senkinek nem engedtük és nem is fogjuk megengedni, hogy ezt tegye” – mondta magabiztosan Putyin.

Megköszönte a különleges művelet résztvevőinek a lelkierőt és a bátorságot, és kifejezte bizalmát abban, hogy Oroszország minden nehézségen túllép, és nagy és független ország marad.

“Mindig is tudtuk, és ma ismét meggyőződtünk arról, hogy Oroszország szuverén, független és biztonságos jövője csak rajtunk múlik. Az erőnkön és az akaratunkon” – zárta beszédét az elnök.

Később Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő pontosította, hogy a beszédet a Déli Katonai Körzet főhadiszállásán rögzítették.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...
spot_img

Videó