2022, szeptember 30.
16.7 C
Budapest
17.2 C
Moszkva

Az orosz parlament vezetője szerint amerikai laborból származik a COVID-19

A Covid-19 valószínűleg egy USA laborból származik, ahonnan véletlenül szabadulhatott el. Ezt, bizonyítékok nélkül, állítja Vjacseszlav Vologyin, az Orosz Állami Duma házelnöke, aki egyben az Egyesült Oroszország pártban is vezető pozíciót tölt be – írja az RT hírtelevízó.

Egy törvényhozókhoz intézett beszédében Vologyin azt sugallta, tudományos bizonyítékok nélkül, hogy a Covid-19 egy amerikai laborból szivárgott ki Vuhanban.

“Abból indulok ki, ahogy amerika csatlós államai, és maga amerika is csendes ez ügyben, csak egy következtetést lehet levonni: nyilvánvaló, hogy ez azért van, mert valami kiszivárgott azokból a laboratóriumokból.” mondta Vologyin.

Vologyin felhívást intézett az USA-hoz, hogy hagyják abba azt a fajta kutatást amely a Covid-19-hez vezetett, és hogy Washingtonnak el kell kezdenie azzal foglalkoznia, hogy “hogy fogja kompenzálni azokat az országokat akik szenvedtek emiatt”. Ha az ilyen tanulmányoknak nem vetnek véget, a világot “még sokszor fogják túszul ejteni” mondta.

“Világos, hogy Vuhanban találták. De, kié is az a vuhani labor? Egy amerikai labor. Ők finanszírozták.” állította Vologyin, ismét minden bizonyíték nélkül.

Bár sokan spekulálták, hogy a Covid-19 egy kínai laborból szivárgott ki véletlenül, erre az állításra sincs bizonyíték. Februárban a WHO arra a következtetésre jutott, hogy “nagyon valószínűtlen”, hogy a vírus egy vuhani laborból szivárgott ki, a szakértők úgy gondolják, hogy a vírus először állatokban terjedt, mielőtt az emberekre átterjedt volna.

A WHO oknyomozás, viszont, kapott kritikát, és sokan azt gondolják, hogy Kína nem fedte fel a teljes igazságot a szervezetnek.

Azoknak, akik szerint a vírust mesterségesen állították elő Vuhan város a kiindulópont. Az első ismert eseteket Vuhanban fedezték fel, 2019 Decemberében. A vuhani Virológiai Intézet, amely egy világhírű kutatólabor, újabban górcső alá került.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

A részleges mozgósítás első katonái megérkeztek a Donbasszba

Oroszország részlegesen mozgósított első katonái megérkeztek a Donyecki Népköztársaság (DNR) különleges műveleti övezetébe - írja a RIA Novosztyi. Megérkeztek a Donyecki Népköztársaságba a részleges mozgósítás...

Sikertelen ukrán előrenyomulás Krasznij Limannál, jelentős ukrán veszteségek

Az ukrán csapatok veszteségeket szenvedtek a Krasznij Liman elleni sikertelen támadási kísérlet során - közölte az orosz védelmi minisztérium a szerdai hadjelentésében. "Az ukrán csapatcsoport...

Ukrajnába is leállhat a gázszállítás – vita van a Gazprom és a Naftogaz között

A Gazprom elutasítja az ukrán Naftogaz követeléseit az orosz gáz európai tranzitdíjára vonatkozó választottbírósági eljárásban, a nem teljesített szolgáltatásokat nem kell és nem is...