2022, december 1.
3.8 C
Budapest
-13.8 C
Moszkva

Az orosz légierő megsemmisítette az ukrán Tornádó nemzeti zászlóalj állomáshelyét

Az orosz légierő csapást mért az ukrán Tornádó nemzeti zászlóalj ideiglenes állomáshelyére Dnyipropetrovszk közelében – közölte Igor Konasenkov altábornagy, a védelmi minisztérium szóvivője, akit a RIA Novosztyi idézett.

“A Dnyipropetrovszki terület Zelenodolszk közelében az orosz légierő nagy pontosságú fegyvercsapása eltalálta a Tornádó nacionalista zászlóalj ideiglenes telepítési pontját, több mint 40 fegyverest és akár 10 egységnyi fegyvert és katonai felszerelést megsemmisítve” – közölte a minisztérium.

Ezenkívül az ukrán fegyveres erők 72. dandárjának egyik tüzérségi zászlóalját a DNR-ben lévő Szoledar település közelében találat érte. A védelmi minisztérium szerint a csapás következtében az egység személyzetének több mint egyharmada meghalt, és a fegyverek többsége működésképtelenné vált.

Oroszország február 24. óta folytat katonai műveletet Ukrajnában, hogy megvédje a Donbassz lakosságát, akiket – mint Vlagyimir Putyin elnök hangsúlyozta – nyolc éve népirtásnak tesz ki a kijevi rezsim.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...