2023, január 27.
1.3 C
Budapest
-2.6 C
Moszkva

Az orosz légierő légicsapással akadályozta meg, hogy ukrán zászlót tűzzenek ki a Kígyó-szigeten

Az orosz légierő megakadályozta, hogy az ukrán hadsereg zászlót tűzzön ki a Kígyó-szigeten, az ukrán fegyveres erők katonáinak egy részét egy nagy pontosságú rakétacsapás megsemmisítette, a túlélők elmenekültek – közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.

“A Donbasszban elszenvedett katonai kudarcok és az ukrán csapatok tömeges visszavonulása közben, július 7-én a kijevi rezsim megpróbált szimbolikusan zászlót vinni a Kígyó-szigetre” – áll a minisztérium jelentésében.

Megjegyezték, hogy reggel 5 óra körül több ukrán katona szállt partra a szigeten egy motorcsónakról, és fényképeket készítettek a zászlóval.

“Az orosz légierő egyik repülőgépe azonnal nagy pontosságú rakétákkal csapást mért a Kígyó-szigetre, aminek következtében az ukrán katonák egy része megsemmisült” – közölte a minisztérium.

Kígyó-sziget

A múlt héten az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy jószolgálati gesztusként jószolgálati gesztusként kivonják csapataikat a Kígyó-szigetről. A minisztérium szerint ez azt bizonyítja, hogy Moszkva nem akadályozza az ENSZ azon erőfeszítéseit, hogy humanitárius folyosót hozzanak létre a mezőgazdasági termékek ukrán területről történő elszállítására.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és nácimentesítésére. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja Donbassz felszabadítása és olyan feltételek megteremtése, amelyek garantálják Oroszország biztonságát.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz hadsereg befejezte Artyomovszk/Bahmut operatív bekerítését

Az orosz hadsereg befejezte Artyomovszk (ukránul: Bahmut) operatív bekerítését - közölte a Pervij Kanal csatornával Apti Alaudinov, az Ahmat különleges erők parancsnoka és az...

Trump: ha elnök lennék 24 órán belül megoldódna az ukrajnai konfliktus

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, ha ő lenne az elnök, 24 órán belül képes lenne tárgyalni az ukrajnai konfliktus békés megoldásáról. "Már most,...

Horvát elnök: lehet, hogy a németek hadban állnak Oroszországgal, de mi nem

Zoran Milanovic horvát elnök csütörtökön kommentálta a német külügyminiszter kijelentését, miszerint Európa "háborút vív Oroszország ellen", és azt mondta, hogy ez számára újdonság, és...