2022, augusztus 16.
27.5 C
Budapest
26 C
Moszkva

Az orosz légierő légicsapással akadályozta meg, hogy ukrán zászlót tűzzenek ki a Kígyó-szigeten

Az orosz légierő megakadályozta, hogy az ukrán hadsereg zászlót tűzzön ki a Kígyó-szigeten, az ukrán fegyveres erők katonáinak egy részét egy nagy pontosságú rakétacsapás megsemmisítette, a túlélők elmenekültek – közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.

“A Donbasszban elszenvedett katonai kudarcok és az ukrán csapatok tömeges visszavonulása közben, július 7-én a kijevi rezsim megpróbált szimbolikusan zászlót vinni a Kígyó-szigetre” – áll a minisztérium jelentésében.

Megjegyezték, hogy reggel 5 óra körül több ukrán katona szállt partra a szigeten egy motorcsónakról, és fényképeket készítettek a zászlóval.

“Az orosz légierő egyik repülőgépe azonnal nagy pontosságú rakétákkal csapást mért a Kígyó-szigetre, aminek következtében az ukrán katonák egy része megsemmisült” – közölte a minisztérium.

Kígyó-sziget

A múlt héten az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy jószolgálati gesztusként jószolgálati gesztusként kivonják csapataikat a Kígyó-szigetről. A minisztérium szerint ez azt bizonyítja, hogy Moszkva nem akadályozza az ENSZ azon erőfeszítéseit, hogy humanitárius folyosót hozzanak létre a mezőgazdasági termékek ukrán területről történő elszállítására.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és nácimentesítésére. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja Donbassz felszabadítása és olyan feltételek megteremtése, amelyek garantálják Oroszország biztonságát.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...