2022, október 7.
16.6 C
Budapest
9.5 C
Moszkva

Az orosz légierő csapást mért az ukrán SZBU kramatorszki központjára

Orosz légi és tüzérségi csapások érték az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) főhadiszállását és az ukrán fegyveres erők kilenc parancsnoki állását – közölte az orosz védelmi minisztérium.

“Az orosz légierő, a rakétaerők és a tüzérség csapásai folytatódnak az ukrajnai katonai létesítmények ellen. Az éjszaka folyamán kilenc ellenőrzőpontot ért találat, köztük az 59. tengerészgyalogos dandárt Mikolajivban, ahol külföldi zsoldosok állomásoztak, valamint a 14. gépesített dandárt Artemivszk közelében és az SZBU kramatorszki főhadiszállását” – áll a közleményben.

Ezenkívül tüzérségi egységek eltalálták:

  • Uragan többszörös rakétavető üteget egy ütegelhárító radarállomással;
  • nyolc ukrán szakaszt Grad rakéta-sorozatvetővel;
  • Kilenc tüzérségi szakaszt D-20-as ágyúkkal;
  • hét tüzérségi szakaszt D-30-as tüzérségi ágyúval.

Az orosz csapatok az elmúlt 24 órában hat ukrán lőszerraktárt semmisítettek meg.

“Az ukrán légierő egy Szu-25-ös repülőgépét lőtték le az orosz légierő vadászgépei a Donyecki Népköztársaságban, Kramatorszk közelében” – közölte a védelmi minisztérium.

Az orosz légvédelmi erők lelőttek egy ukrán Mi-8-as helikoptert és öt drónt, valamint elfogták az Uragan rakéta-sorozatvető rendszer nyolc lövedékét Herszon és Harkov területén.

A minisztérium pontosította az Odessza megyei Imperija üdülőközpontban lévő ideiglenes nacionalista tábor elleni július 16-i csapás adatait is, amikor a légierő több mint 600 fegyverest, köztük akár 120 külföldi zsoldost is likvidált.

Ezenkívül július 17-én egy nagy pontosságú csapás, amely az ukrán fegyveres erők egyik egységének ideiglenes állomáshelyére, egy mikolajivi zöldségraktárra irányult, több mint 320 nacionalistát likvidált.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és denácifikálásáre. Mint Vlagyimir Putyin rámutatott, azért, hogy megvédjék “azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Két Donbassz település elfoglalását jelentették be az orosz erők

Elfoglalták az orosz erők Otradivka és Veszel Dolina községet a Donyecki Népköztársaságban - közölte pénteken az Oroszországhoz csatolt régió területvédelmi törzse. Igor Konasenkov altábornagy, az...

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...