2022, szeptember 30.
16.7 C
Budapest
17.2 C
Moszkva
Array

Az orosz légierő 206 terrorista célpontra mért csapást miután kiderült, hogy terrortámadás miatt zuhant le az utasszállító

Oroszország 206 az Iszlám Államhoz tartozó célpontra mért csapást Szíriában, miután az orosz szakértői vizsgálatok is megerősítették, hogy terrortámadás miatt zuhant le Metrojet légitársaság Sarm-es-Sejk üdülőhelyről Szentpétervárra tartó Airbus A321-es járata. A merényletért a magát az Iszlám Állam egyik ágának valló Sínai Provincia vállalta a felelősséget.

Az orosz légierő harci gépei 127 bevetésen 206 terroristacélpontra mért csapást aznap, amikor Moszkva hivatalosan is megerősítette, hogy merénylet miatt zuhant le az orosz utasszállító a Sínai-félszigeten. 

Vlagyimir Putyin utasítására az orosz légierő megduplázta a légicsapások számát a terroristák állásai ellen Szíriában. Az orosz terrorellenes hadműveletekben most először nem csak a Latakia közelében található légibázisról indítottak bevetéseket, hanem nagy hatótávolságú stratégiai bombázókkal is, melyek Oroszország területéről indultak.

Az orosz polgári légi közlekedés történelmének legtöbb áldozatot követelő tragédiájában 224 ember vesztette életét október 31-én. Az áldozatok túlnyomó többsége orosz volt. Vlagyimir Putyin elnök az országát ért egyik legvéresebb bűncselekménynek nevezte a merényletet. Arra utasította az orosz titkosszolgálatot, hogy vadásszák le a felelősöket.

 

Putyin arra utasította az orosz titkosszolgálatot, hogy vadásszák le a felelősöket.#Oroszország #VlagyimirPutyin #Szí…

Szerző: Orosz Hírek2015. november 17.

Francois Hollande francia államfő várhatóan november 26-án fog az orosz elnökkel egyeztetni Moszkvában az IÁ elleni fellépésről és a szíriai helyzet rendezéséről – hangzott el kedden a francia elnöki hivatalból.

Az orosz védelmi erők tíz felderítő műholdat is bevontak a szíriai hadműveletekbe – közölte Valerij Geraszimov vezérkari főnök. Tíz ilyen űreszközt alkalmaznak, köztük polgári rendeltetésűeket is. A térség jobb megfigyeléséhez már több műhold pályáját is módosították – közölte a katonai vezető.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

A részleges mozgósítás első katonái megérkeztek a Donbasszba

Oroszország részlegesen mozgósított első katonái megérkeztek a Donyecki Népköztársaság (DNR) különleges műveleti övezetébe - írja a RIA Novosztyi. Megérkeztek a Donyecki Népköztársaságba a részleges mozgósítás...

Sikertelen ukrán előrenyomulás Krasznij Limannál, jelentős ukrán veszteségek

Az ukrán csapatok veszteségeket szenvedtek a Krasznij Liman elleni sikertelen támadási kísérlet során - közölte az orosz védelmi minisztérium a szerdai hadjelentésében. "Az ukrán csapatcsoport...

Ukrajnába is leállhat a gázszállítás – vita van a Gazprom és a Naftogaz között

A Gazprom elutasítja az ukrán Naftogaz követeléseit az orosz gáz európai tranzitdíjára vonatkozó választottbírósági eljárásban, a nem teljesített szolgáltatásokat nem kell és nem is...