2022, június 27.
29.4 C
Budapest
30.3 C
Moszkva

Az Orosz Kulturális Központban adott koncertet Valentyina Liszitsza, akit nem láttak szívesen a Margitszigeti Színházban

Oroszország napja alkalmából nagy közönség előtt tartotta meg zongorakoncertjét az Orosz Kulturális Központban Valentyina Liszitsza, a kijevi születésű híres zongorista, akinek a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra tervezett koncertjét a budapesti ukrán nagykövet utasítására töröltek.

Valentyina Liszitsza következetesen a béke mellett áll ki, lelkileg megviseli, ami Ukrajnában történik, véleményt nyilvánítva a Donyec-medence lakosainak védelme érdekében, akiket nyolc éve az ukrán nacionalisták terrorizálnak. Gyönyörű zongorajátékával támogatja az ott élő embereket, humanitárius segélyeket küld a régióba – olvasható az Oroszországi Föderáció budapesti Nagykövetségének közösségi oldalán.

Valentyina Liszitsza koncerted ad a budapesti Orosz Kulturális Központban – Oroszország napja alkalmából 2022. június 10én. Kép: Посольство Российской Федерации в Венгрии

Magyarországon az ínyencek és a zene szerelmesei várták a művésznő koncertjét, amelyet június 3-ra terveztek a Margitszigeti “Nyári Színházba”. Sajnos az előadást a színház vezetése az ukrán nagykövetség “sugalmazására” törölte, mivel a zongorista munkájával más véleményt fogalmazott meg, mint ami a kijevi hatóságok hivatalos álláspontja az ukrán helyzetről.

A tehetséges zenész és elismert zenei szakember nem foszthatta meg a magyar közönséget és mindannyiunkat attól az örömtől, hogy részt vehessünk ezen az előadáson.

Ezért az orosz Kulturális Központ a Magyarországi Orosz Nagykövetséggel együtt megszervezte Valentyina Liszitsza koncertjét, amelynek során Liszt, Prokofjev, Rachmaninov és Csajkovszkij művei a híres zongorista csodálatos előadásában hangzottak el.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS