2022, december 2.
2.3 C
Budapest
-10.4 C
Moszkva

Az orosz kormány szigorítja a külföldiek be- és kiutazásának és tartózkodásuk szabályait

Az orosz kormány olyan törvénytervezeten dolgozik, amely szabályozná a külföldiek be- és kiutazását, valamint tartózkodását – közölte pénteken Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese.

A Biztonsági Tanács migrációs politikával foglalkozó ülésén elmondta, hogy ezen a területen egyes kérdések rendszerszintűek, és integrált megközelítésre van szükség a kezelésükhöz.

“Ezért készül egy új, átfogó törvényjavaslat, amelynek szabályoznia kell a külföldiek be- és kiutazásának, valamint hazánkban való tartózkodásuk feltételeit” – mondta.

Medvegyev szerint a törvényjavaslat nemcsak a migrációs szolgálatok által használt eszközök korszerűsítéséről szól, “hanem a jelenlegi helyzet által okozott súlyos veszélyek megelőzéséről is”.

“A belépés ellenőrzése, a migránsok országunk területén tartózkodására vonatkozó szabályok szerves részét képezik az államunk területén fennálló biztonsági rendszernek. Teljesen más környezetben dolgozunk, mint néhány évvel ezelőtt, és ezt szem előtt kell tartani” – mondta a tisztviselő.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Külföldi zsoldosokra mértek csapást az orosz erők a Donbasszban

Az orosz légierő és a tüzérség csapást mért a külföldi zsoldosok egyik ideiglenes telepítési pontjára a Donyecki Népköztársaságban lévő Csaszov Jarban (ukránul Csasziv Jar),...

A Kreml szerint elfogadhatatlanok Biden feltételei a tárgyalásokhoz

A Kreml szerint elfogadhatatlanok azok a feltételek, amelyeket Joe Biden amerikai elnök az Oroszországgal folytatott tárgyalások megkezdéséhez támasztott - mondta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő. "Valójában,...

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...