2023, szeptember 21.
19.5 C
Budapest
18.1 C
Moszkva

Az orosz kormány megtiltotta a lengyel teherautók tranzitforgalmát Oroszországon keresztül

Az orosz kormány megtiltotta a lengyel teherautóknak, hogy Oroszországon keresztül szállíthassanak árut – derül ki a jogi információs portálon közzétett rendeletből.

“A rendelet a lengyel teherautók Oroszországon keresztül történő áruszállításának tilalmát is bevezette. Eközben a kritikus áruk (gyógyszerek, gyógyászati termékek és egyebek) esetében kivételt tesznek” – közölte a közlekedési minisztérium.

A minisztérium pontosította, hogy a módosítás nem vonatkozik a Kalinyingrádi területre irányuló szállításra sem a régió zavartalan ellátása érdekében.

Emellett a kormány december 30-ig meghosszabbította a barátságtalan országokból érkező teherautók teherszállítási tilalmát.

Az Állami Duma még májusban javasolta, hogy tiltsák meg a lengyel teherautók Oroszországon keresztüli áthaladását, a kiskereskedelmi áron történő tankolást, és a javasolták, hogy költségeiket az Európai Unió szintjén határozzák meg. Mint azt Vjacseszlav Vologyin, a parlament alsóházának elnöke megjegyezte, Varsó veszteségei mintegy 8,5 milliárd euróra rúghatnak.

Lengyelország viszont június 1-je óta lezárta a határt az orosz és belarusz rendszámú teherautók előtt. A Belaruszba vagy Oroszországban bejegyzett teherautók, vontatók, teherjárművek, valamint a kombinált járművek csak külön utasításra léphetik át az államhatárt.

Az orosz kormány 2022. október 10-én tilalmat rendelt el az EU-ból, az Egyesült Királyságból, Norvégiából és Ukrajnából származó járművek közúti áruszállítására. A közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint a barátságtalan országokból érkező áruk szállítása az áruk átrakodásával vagy orosz és belarusz teherautókra szerelt félpótkocsival történik.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...

Lengyelország leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat

Lengyelország nem fog többé fegyvereket szállítani az ukrán hadseregnek - jelentette ki Mateusz Morawiecki miniszterelnök, hozzátéve, hogy Varsó inkább saját biztonságára összpontosít. A döntést...
spot_img

Videó