2023, március 31.
10.2 C
Budapest
0.4 C
Moszkva

Az orosz hadsereg befejezte Artyomovszk/Bahmut operatív bekerítését

Az orosz hadsereg befejezte Artyomovszk (ukránul: Bahmut) operatív bekerítését – közölte a Pervij Kanal csatornával Apti Alaudinov, az Ahmat különleges erők parancsnoka és az LNR Népi Milícia 2. hadtestének parancsnokhelyettese.

“Az ellenség szinte minden előrenyomulási útvonalát elzárták már. Egy útvonal maradt, ahol még többé-kevésbé mozoghatnak, és az már nagyrészt a mi ellenőrzésünk alatt áll” – mondta a katonatiszt.

Szerinte Kijev további ukrán-egységeket próbál átcsoportosítani Artyomovszkba.

“Ebben nem túl sikeresek, mert már a megközelítések során is kezdenek veszteségeket szenvedni” – hangsúlyozta Alaudinov.

Mint Gyenisz Pusilin, a DNR megbízott vezetője rámutatott, a Wagner-csoport harcosai most a városban harcolnak. A minap alapítója, Jevgenyij Prigozsin hangsúlyozta, hogy Artyomovszk felszabadításának célja az ukrán csapatok támadó akcióinak akadályozása bármely irányban.

Ma Pusilin tanácsadója, Igor Kimakovszkij azt mondta, hogy Kijev kénytelen átcsoportosítani erőit Artyomovszk közeléből Ugledarba (ukránul: Vuhledar), ahová orosz csapatok vonultak be. Elmondása szerint a harcosok a város külterületén sáncolták el magukat.

Artyomovszk a DNR Kijev által ellenőrzött részén, a nagyvárostól, Gorlovkátó (ukránul: Horlivka) északra található. Fontos közlekedési csomópont a donbásszi ukrán csapatok ellátása szempontjából.

Február 24. óta különleges katonai művelet folyik Ukrajnában. Vlagyimir Putyin végső céljának Donbassz felszabadítását és az Oroszország biztonságát garantáló feltételek megteremtését nevezte.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó