2023, március 20.
12.7 C
Budapest
2.6 C
Moszkva

Az orosz haditengerészet több mint 200 ukrán katonát semmisített meg Odessza közelében

Az orosz haditengerészet több mint 200 ukrán katonát és külföldi felszerelést semmisített meg Odessza közelében egy precíziós csapással – közölte a védelmi minisztérium.

“Nagy pontosságú, nagy hatótávolságú tengeri fegyverek csapást mértek a 35. tengerészgyalogos dandár ideiglenes telepítési pontjára az Odesszai területen fekvő Dachne faluban, ahol az ukrán fegyveres erők tartalékosainak kiképzése folyt. Több mint 200 katona, valamint több mint egy tucat külföldi gyártmányú katonai jármű megsemmisült” – közölte Igor Konasenkov altábornagy, a védelmi tárca szóvivője.

Ezenkívül akár 40 nacionalistát és 19 egységnyi páncélozott járművet semmisítettek meg az orosz űrerők csapása során, amely az ukrán fegyveres erők 14. gépesített brigádjának rakéta- és tüzérségi fegyverraktárát érte Szoledarban.

Emellett a légierő megsemmisítette az amerikai Harpoon rakétarendszer egy indítóállványát az Odesszai területen található Usovo közelében.

Orosz vadászgépek légi harcban lelőtték az ukránok MiG-29-es és Szu-25-ös gépeit.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó