2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva
Array

Az orosz hadiiparnak nincs vasfüggöny – Rogozin

A híres amerikai akciófilm-színész, Steven Seagal és az orosz miniszterelnök-helyettes, Dimirty Rogozin részt vesz az Oboronexpo-21O4 nevű katonai kiállításon Zhukovsky-ban, Moszkva egyik elővárosában.

Az orosz miniszterelnök-helyettes a védelmi iparral kapcsolatban elmondta, hogy mindazon külföldi államokkal kapcsolatban, akik már együttműködő felek az orosz hadiiparral, a kooperáció természetesen megmarad és szorosabbra húzásra is kerül, illetőleg üdvözli az új belépő országokat, cégeket, akik tervezik a vásárlást, illetőleg az együttműködést a különféle katonai projekteben.

“Nincs szándékunkban az országunkat teljes elszigetelődésbe helyezni egy új Vasfüggöny által,ez valóban katasztrófa lenne nemcsak a védelmi ipar, de az egész technológiai szektor számára” – nyilatkozta Rogozin, valamint hangsúlyozta, hogy Oroszország érdekelt az együttműködésben külföldi partnerekkel és semmi terv nincs akadályok gördítésére a külföldiek és az Orosz Föderáció közé.

Rogozin továbbá megköszönte a külföldi vállalatok és országok képviselőinek, hogy részt vesznek a hatalmas orosz fegyvervásáron, a kedvezőtlen politikai helyzet ellenére is. Elmondta, hogy a külföldi partnerek, fegyvergyárak, technológiai fejlesztők, akik kitartanak minden dacára az oroszok mellett, számíthatnak a jövőben az orosz állam kiemelt jóindulatára, valamint ugyanez érvényes a most belépőkre is, akik jelenleg még csak tervezik az orosz fegyverpiaci belépést.

Rogozin, aki ismert arról, hogy nagymértékben támogatja tekintélyével és kapcsolataival az orosz védelmi ipari gyárakat és vállalkozásokat, természetesen vendégül látta -idén ismét- az orosz származású Steven Seagal-t is, akivel személyes jó barátságot ápol.

“Meghívtam ide a barátom, tudom, őt otthon sok ember kritizálja, ez nem egyszerű időszak most az életében” Rogozin elmondta hogy “Stevent leginkább a Tula konszern által gyártott legújabb gépkarabélyok érdeklik”. (megjegyzés: a Tula gyártja a híres Kalasnyikov-modelleket is, amiket Steven már reklámozott is tavaly.)

 

Az Oboronexpo-2O14 Augusztus 13 és 17 között kerül megrendezésre, Moszkva közelében, az elővárosi jellegű Zhukovsky-ban. 212 orosz és 8 külföldi fegyveripari óriásvállalat vesz részt a show-n, bemutatják a legújabb fegyverfejlesztéseiket és katonai felszereléseiket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...
spot_img

Videó