2022, augusztus 9.
28.9 C
Budapest
21.1 C
Moszkva
Array

Az orosz elnöki adminisztráció kész nyilvános telefonbeszélgetést folytatni Putyin és Barroso között

Az orosz elnöki adminisztráció kész nyilvános telefonbeszélgetést folytatni Putyin és Barroso között

Korábban a médiajelentésekben idézve volt az Európai Bizottság vezetője, Jose Manuel Barroso, aki említette Puyinnal folytatott telefonbeszélgetéseinek kiragadott részleteit

(mi ez a történet, mik az előzményei?  

– Nagyon érdekes telefonbeszélgetésről számolt be a La Repubblica olasz lap szerint José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke a szombati brüsszeli EU-csúcson részt vevő állam- és kormányfőknek. Vlagyimir Putyin orosz elnökkel telefonált és éppen a határokon túlnyúló orosz hadműveleteket akarta neki szóba hozni, amire Putyin állítólag azt válaszolta: “Ha akarnám, két hét alatt be tudnám venni Kijevet”.

– Barroso szavai után felszólalt David Cameron brit kormányfő is, aki azt mondta: nem szabad elkövetni ugyanazt a hibát, mint 1938-ban, amikor a náci Németországgal békülékeny hangnemet ütöttek meg.

– Angela Merkel a beszámolók szerint mérgesen szólalt fel, szerinte Putyin az eszkaláció felé tart és a német kancellár szerint vigyázni kell arra is, hogy Ukrajna után ne következzen Lettország és Észtország. Azt is hangsúlyozta: Putyinban nem szabad bízni. )

Tehát, erre adott válaszul, az orosz elnöki adminisztráció kijelentette, hogy kész nyilvános telefonbeszélgetést folytatni Putyin és Barroso között illetve az EU és az oda kihelyezett orosz orosz követ között.

A Kremlin elmondta már a Barroso-féle idézet után, hogy a Kijev bevételének képessége – ahogy és amiért elhangzott, az “ki volt ragadva egy hosszú szöveg-kontextusból és nagyon más értelme volt ott” – mondotta Yuri Ushakov elnöki szárnysegéd csütörtökön. (megj:  Putyin ezzel a mondatával azt akarta világossá tenni, hogy nem érdemes őt provokálni újabb uniós szankciókkal.)

Ushakov elmondta azt is, hogy az Európai Bizottság vezetőjének a példája, melyben kiragad egy részt a beszélgetésből és nyilvánosságra hozza “nem korrekt és túl megy a diplomáciai gyakrolatok határain” – “úgy néz ki, nem méltó arra (Barroso) hogy komoly politikai figurának legyen véve” – mondta Ushakov – ” függetlenül attól, hogy vajon ezek a szavak ki voltak mondva, vagy sem, ez a kiragadott idézet a teljes beszélgtés nélkül egy nagyon eltérő jelentést kapott”

megj: a Barroso féle példa (kiragadunk a szövegből részeket, melyek más értelmet nyernek a teljes szöveg tudomása nélkül), egy gyerekes, megbízhatatlan és komolytalan politikusra utal nem pedig államférfira.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz cirkálórakéták megsemmisítették a HIMARS és M777-es lőszerraktárt Uman közelében

Orosz cirkálórakéták megsemmisítettek egy raktárt, amelyben lövedékeket tárolta az amerikai HIMARS és M777-es ágyúkhoz a cserkaszi régióban - közölte az orosz védelmi minisztérium újságírókkal. "Nagy...

Ukrajna leállította az EU-ba irányuló olajszállításokat

Ukrajna leállította az orosz kőolaj tranzitját Magyarországra, Csehországba és Szlovákiába - írja a RIA Novosztyi. "A Transnyefty megerősítette, hogy az Ukrtransznafta augusztus 4-én leállította az...

Az ukrán Kraken neonáci alakulat elvesztette harcképességét az orosz katonai csapások után

Az ukrán Kraken neonáci alakulat az orosz katonai csapások következtében elvesztette harcképességét - közölte az orosz védelmi minisztérium. "Az ukrán nacionalisták Harkov irányában lévő ideiglenes...