2023, február 4.
4 C
Budapest
-0.4 C
Moszkva

Az orosz búza iránti kereslet 65 százalékkal meghaladta a kínálatot az új egyiptomi tőzsdén

Az orosz búza iránti kereslet közel 65 százalékkal meghaladta a kínálatot az újonnan indított egyiptomi kereskedelmi tőzsde (EMX) első kereskedési napján – közölte hétfőn közleményben az egyiptomi belkereskedelmi és ellátási minisztérium.

A minisztérium szerint 12 ezer tonna termék került értékesítésre tonnánként 9750 egyiptomi fontért (kb. 156 000 HUF/tonna).

“Az Oroszországból importált búza iránti kereslet 64,83 százalékkal meghaladta a minisztérium eredeti kínálatát az árutőzsdei működés első napján” – közölte a minisztérium az Al-Jaum Al-Sabia hírportálon.

A közlemény szerint a kereskedési csomópontra 28 kérés érkezett közel 20 ezer tonna búzára Oroszországból, és 18 szerződést kötöttek.

Az EMX-en a kereskedés vasárnap indult el először, és orosz búzára vonatkozó ajánlatokkal indult. A minisztérium korábban közölte, hogy a jövőben arannyal, gyapottal, rizzsel és acéllal is kereskedhetnek a tőzsdén.

Az EMX működésének jelenlegi szakaszában az aukciók várhatóan hetente kétszer nyílnak meg. A következő kereskedési napot november 30-ra tervezik.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. "Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk)....