2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Az OPEC+ számos tagországa mától önként csökkenti az olajkitermelést

Az OPEC+ megállapodásban részt vevő számos ország május 1-jével kezdődően és az év végéig önként csökkentette olajtermelését, és a teljes olajkibocsátás csökkenését jelenleg napi 1,66 millió hordóra becsülik.

Az OPEC+ országok a kérdésben április 2-án jelentették be az olajtermelés önkéntes csökkentését 2024-ig.

Szaúd-Arábia úgy döntött, hogy májustól 2023 végéig napi 500 000 hordóval (bpd) csökkenti az olajkitermelést, míg az Egyesült Arab Emírségek 144 000 hordóval, Irak 211 000 hordóval, Kuvait 128 000, Omán 40 000 , Algéria 48 000, Kazahsztán 78 000 és Gabon 8 000 hordóval csökkenti a kitermelést.

Oroszország miniszterelnök-helyettese, Alekszandr Novak az év elején bejelentette, hogy Oroszország 2023 végéig meghosszabbítja a napi 500 000 hordóval történő önkéntes olajkitermelés csökkentését a februári átlagos szintről.

Április 2-án több OPEC+ ország is önkéntes termeléscsökkentést jelentett be májustól 2023 végéig. Az erről szóló döntéseket az OPEC+ miniszteri szintű bizottság április 3-i ülését követően erősítették meg.

Az önkéntes olajkitermelés-csökkentés teljes volumenét akkor napi 1,66 millió hordóra becsülték, és a döntés kiegészítette a 2022 novemberében érvénybe lépett megállapodásokat, amelyek az OPEC+ megállapodás keretében napi 2 millió hordóval történő kitermeléscsökkentésről szóltak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó