2023, február 8.
-3.1 C
Budapest
-6.5 C
Moszkva

Az LNR szerint az ukrán katonák tömegesen menekülnek Szoledarból

Az ukrán hadsereg visszavonul Szoledarból, és még a szövetségesei elől is megpróbálja ezt eltitkolni – mondta Ivan Filiponyenko, a Luganszki Népköztársaság (LNR) Népi Milícia hivatalos képviselője a Rosszija 24 tévécsatornának.

“Szoledarban az ellenség tömeges menekülését tapasztaljuk a városból. Az ukrán csapatok védelmének gerincét ezen a területen a 61. független gépesített dandár képezte. A birtokunkban lévő hírszerzési információk szerint pedig a “Lizsnyik” hívójelű dandárparancsnok megbízta az alárendelt zászlóaljparancsnokokat, hogy az este és az éjszaka folyamán szervezzék meg a megmaradt és túlélő egységek kivonását a városból” – mondta a katonatiszt.

Elmondása szerint a dandárparancsnokság úgy tervezte, hogy rejtve vonja ki a csapatokat, de a menekülés nem maradt észrevétlen a városban lévő többi ukrán egység körében.

“Sőt, a lengyel zsoldosok egységei is ott maradtak még Szoledarban” – zárta Filiponenko.

Hétfő reggel vált ismertté, hogy az orosz erők felszabadították a Szoledar külvárosában, a fontos közlekedési csomóponttól, Artyomovszktól/Bahmuttól északkeletre fekvő Bahmutskoje falut. A városon keresztül utak és vasutak hálózata halad át, amelyen a Donbassz ukrán utánpótlását látják el.

Heves harcok folynak Artyomovszkért(Bahmut) és Szoledarért.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és denacionalizálására. Vlagyimir Putyin úgy fogalmazott, hogy célja “azoknak az embereknek a védelme, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. A fegyveres erők feladata a Donbassz felszabadítása és Oroszország biztonságának garantálása.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...

Az ukrán erők az oldalukon harcoló lengyel zsoldosokkal végeztek Ugledarban

Jan Gagin katonai elemző, a Donyecki Népköztársaság ideiglenes vezetőjének tanácsadója hétfőn azt mondta a TASZSZ hírügynökségnek, hogy az ukrán erők lelőttek egy csoport zsoldost,...

Kadirov: az év vége előtt befejeződhet a különleges hadművelet, a Nyugat letérdel

Az ukrajnai különleges művelet az év végéig befejeződik - jelentette ki Ramzan Kadirov csecsen vezető a csecsen nemzetpolitikai, külügyi, sajtó- és tájékoztatási miniszterrel, Ahmed...