2023, február 2.
4.7 C
Budapest
-0.7 C
Moszkva

A Kreml cáfolja az újabb mozgósításról szóló híreket

Oroszország nem készül újabb részleges mozgósítási hullámra – közölte Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő, kommentálva a Telegram-csatornák azon állításait, amelyek szerint újraindulnak a sorozások.

“Minden, ami ezzel a témával kapcsolatos, már sokszor és ugyanabban a Telegram-csatornán hangzott el. Nem kell olyan nagy jelentőséget tulajdonítani ennek a Telegram-csatornának általában” – mutatott rá.

A mozgósítással kapcsolatos információk elsődleges forrása az orosz elnök által vezetett hivatalos hatóságok – emlékeztetett Peszkov.

Október 28-án Szergej Sojgu védelmi miniszter közölte Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, hogy elkészült a szeptember 21-én bejelentett részleges mozgósítás tervezete. Sojgu szerint a tervek szerint 300 000 embert soroztak be a fegyveres erőkbe. A sorkatonák a szerződéses katonáknak megfelelő juttatásokat, egyenruhát, felszerelést és élelmezést kapnak.

Az őszi behívás után a katonai nyilvántartó és sorozási irodák önkéntesek és szerződéses jelentkezők fogadásával folytatják a csapatok létszámának növelését.

Február 24. óta különleges katonai művelet folyik Ukrajnában. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a végső cél a Donbassz felszabadítása és az Oroszország biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Két amerikai rakéta-sorozatvetőt semmisítettek meg az orosz erők

Donyec környéki, valamint a donyecki régióban és Zaporozsje irányában folytatott orosz támadóműveletekről, valamint két amerikai gyártmányú sorozatvető Kramatorszk környékén történt megsemmisítésről számolt be egyebek...

Orosz tankvadász robotok érkeztek a Donbasszba (videó)

Négy Marker robot érkezett a Donbasszba, szigorúan a menetrend szerint - írta Telegram-csatornáján Dmitrij Rogozin, a Cár Farkasok különleges katonai tanácsadó csoport vezetője. "Megkezdjük a...

Erdogan: kockázatos a tankszállítás, ami nem segíti az ukrán konfliktus lezárását

A NATO egyes országainak döntése, hogy harckocsikat küldenek Ukrajnába, nagy kockázatú lépés, amely valószínűleg nem fog segíteni a konfliktus lezárásában - mondta Recept Tayyip...