2022, június 26.
30.8 C
Budapest
28.8 C
Moszkva

Az LNR erői és az orosz hadsereg megkezdte szeverodonyecki ipari terület “megtisztítását”

A Luganszki Népköztársaság és az Oroszországi Föderáció egységei előrenyomultak Szeverodonyeck ipari övezetébe, többek között az Azot vegyi üzem közelében, ahol az ukrán fegyveresek túszokkal sáncolták el magukat, és megkezdték a tisztítási-műveletet – közölte Andrej Marocsko alezredes, az LNR Népi Milícia parancsnoka.

“Egységeink az Oroszországi Föderáció egységeivel együtt már behatoltak az “ipari övezetbe” és különleges műveletet indítottak. Vagyis már lassan elkezdünk átvonulni az ipari övezeten, és megtisztítani ezt a területet” – mondta Marochko az orosz Pervij Kanal csatornának.

Ivan Filiponenko, az LNR Népi Milícia hivatalos képviselője a RIA Novosztyi kérdésére, hogy vannak-e LNR-erők az Azot üzem területén, azt mondta: “a Népi Milícia és a szövetséges csapatok, amelyeket az Ahmat ezred (az Oroszország hőse Ahmad-Hadzsi Kadirovról elnevezett különleges ezred – a szerk.) képvisel, már ott vannak.

Az Azot vegyi üzem a Luganszki Népköztársaság Szeverodonyeck városában található. Jelenleg az üzem területe ukrán fegyveres alakulatok ellenőrzése alatt áll. Szeverodonyeck felszabadítása során az orosz hadsereg és a szövetséges LNR-csapatok az ukrán nacionalista zászlóaljak harcosait az üzem területén zárták körül.

Az orosz védelmi minisztérium szerint Szeverodonyeck lakónegyedéből visszavonulva a harcosok több száz civilt tereltek a városból az üzem ipari övezetébe, hogy emberi pajzsként használják őket.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS