2023, szeptember 28.
14.3 C
Budapest
14 C
Moszkva

Az FSZB megnevezte az orosz haditudósító elleni merénylet szervezőit

A terrorcselekményt, amelyben Makszim Fomin katonai tudósítót (aki Vladlen Tatarszkij néven dolgozott) megölték, az ukrán különleges szolgálatok és ügynökeik, köztük külföldi orosz ellenzékiek szervezték – közölte az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

A gyilkosságot Darja Trepovával együtt Jurij Denyiszov ukrán állampolgár készítette elő, aki egy futárszolgálaton keresztül adta át neki a robbanószerkezetet.

Megállapítást nyert, hogy Denyiszov februárban Kijevből Lettországon keresztül érkezett Moszkvába, az április 3-i terrortámadás után pedig Örményországon keresztül Törökországba repült. Nemzetközi körözési listára helyezik az ukrán terroristát.

Trepova a Korrupcióellenes Alapítvány vezetőinek, Leonyid Volkovnak és Ivan Zsdanovnak az ismételt felhívására hajtotta végre a támadást.

Vladlen Tatarszkijt április 2-án ölték meg a szentpétervári Universzitetszkaja rakparton lévő kávézóban tartott előadásán – egy neki ajándékozott szoborhoz erősített bomba robbant fel. Másnap a gyanúsítottat, a szentpétervári Darja Trepovát őrizetbe vették.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó