2022, augusztus 20.
20.5 C
Budapest
16.3 C
Moszkva
Array

Az év végéig 18 hadgyakorlatot tartanak Oroszországban

Az év végéig 18 hadgyakorlatot tartanak Oroszországban – olvasható szerdai orosz sajtóhírekben. A terveket az orosz fegyveres erők fejlesztéséről Vlagyimir Putyin államfő vezetésével szerdán, Szocsiban tartott tanácskozásra készült dokumentum tartalmazza.

Az év második felében az orosz szárazföldi erők öt közös terrorelhárítási és békefenntartó gyakorlaton vesznek részt az indiai, kínai, mongol és fehérorosz egységekkel, valamint a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (ODKB) tagállamainak csapataival.

A dokumentum szerint az idén több mint 600 féle új haditechnikai eszközt kaptak a szárazföldi erők, mégpedig T-72B3-as harckocsikat, BTR-82AM páncélozott szállítójárműveket, Zoopark-1M-es típusú tüzérségi felderítő radarkomplexumokat, 70 ezer darab kézifegyvert.

Az év végéig két Iszkander-M hadászati rakétakomplexum kerül az orosz hadsereg szárazföldi erőihez. Az anyag azt is tartalmazza, hogy tavaly új Sz-400-as (Triumf) légvédelmi rakétarendszereket és Pancir-Sz önjáró légvédelmi rakétarendszereket kaptak a légi és űrvédelmi csapatok Moszkvát és az oroszországi, úgynevezett központi ipari térséget védő légvédelmi erői.

Vlagyimir Putyin orosz államfő a Szocsiban tartott tanácskozáson utasítást adott arra, hogy gyorsítsák fel a moszkvai jubileumi győzelem napi díszszemlén bemutatott új fejlesztésű fegyverek kipróbálását, és kezdjék el azok sorozatgyártását.

Az elnök emlékeztetett arra, hogy a Vörös téren felvonultatott fegyverzetek egy részét először mutatták be a nyilvánosságnak: az Armata fegyverzetcsaládhoz tartozó T-14-es harckocsikat például. Putyin arról is beszélt a Fekete-tenger parti üdülővárosban, hogy Oroszországban folyik a mostaniak képességeit is meghaladó fejlett rakétarendszerek kidolgozása.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán nacionalista Kraken egység kivégzett 100 ukrán katonát

Mintegy 100 ukrán katonát végeztek ki a "Kraken" ezred nacionalista harcosai, mert elhagyták állásaikat - közölte az orosz védelmi minisztérium pénteki napi tájékoztatóján. Miután az...

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...