2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Az Európai Bizottság támogatja az oroszok elleni szigorúbb vízumszabályokat

Az Európai Bizottság támogatja az oroszokra vonatkozó szigorúbb vízumszabályokat. Már a jövő héten hivatalosan is felfüggeszthetik az EU és Moszkva közötti egyszerűsített vízummegállapodást

Az Európai Bizottság támogatta az uniós külügyminiszterek azon javaslatát, hogy függesszék fel a Moszkvával kötött megállapodást, amely lehetővé teszi, hogy az orosz állampolgárok egyszerűsített eljárás keretében igényelhessenek uniós vízumot.

A bizottság kedden kiadott közleményében azt írta, hogy reményei szerint az EU Tanácsa jövő hétfőig jóváhagyja a lépést, és szigorúbb vízumszabályokat vezet be az oroszokra vonatkozóan.

“Az orosz állampolgároknak nem juthatnak be könnyen az EU-ba” – mondta újságíróknak Ylva Johansson, az EU belügyi biztosa.

“Jelenleg nincs alapja a bizalomnak, nincs alapja az EU és Oroszország közötti privilegizált kapcsolatnak”.

Az új szabályok drágábbá és időigényesebbé tennék a vízumszerzést az EU-ba utazni szándékozó orosz állampolgárok számára. Ha az EU Tanácsa jóváhagyja, az oroszoknak a korábbi 35 euró helyett 80 eurós szolgáltatási díjat kellene fizetniük a vízumkérelem benyújtásáért.

A vízumkérelmek feldolgozási ideje is jelentősen megnövekedhet, ha a megállapodást elvetik, és az oroszok számára a hosszú távú vagy többszöri belépésre jogosító vízumokat vagy teljesen megszüntetik, vagy jelentősen korlátozzák, ami azt jelenti, hogy az orosz állampolgárok csak egyszeri, meghatározott időpontra szóló schengeni vízumot kaphatnak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...