2022, november 27.
6.5 C
Budapest
-3.1 C
Moszkva

Az EU mintegy 21 milliárd eurót veszít, ha kitiltja az orosz turistákat

Az Európai Unió mintegy 21 milliárd eurót veszít, ha megtiltja az orosz turisták beutazását – írta Vjacseszlav Vologyin, az állami duma elnöke csütörtökön hivatalos Telegram-csatornáján, kommentálva azt, amit úgy nevezett, hogy “folytatódik a javaslatok őrülete, amelyek arra irányulnak, hogy tiltsák meg állampolgárainknak az EU-ba való belépést”.

“A legóvatosabb becslések szerint is Európa 21 milliárd eurót veszít a polgáraink beutazásának korlátozása miatt. Azzal, hogy vasfüggönyt húznak országaik köré, saját magukat büntetik saját ostobaságuk és tudatlanságuk miatt” – jelentette ki Vologyin.

A tisztviselő szerint a világ lakosságának 80 százaléka nem támogatja a Moszkva elleni szankciókat, ami azt jelenti, hogy az orosz turistáknak az EU-n kívül is vannak olyan helyek, ahová ellátogathatnak. Sőt, azt javasolja, hogy Oroszország saját turisztikai infrastruktúráját fejlesszék a belföldi utazásokhoz.

“Rengeteg gyönyörű helyünk van. Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy megteremtsük az utazás és a pihenés feltételeit hazánkban” – mondta.

Augusztus elején Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azon elmélkedett, hogy az oroszoknak “a saját világukban kellene élniük, amíg nem változtatnak a filozófiájukon”, és arra szólította fel a Nyugatot, hogy tagadja meg a belépést az orosz turistáktól. Moszkva erre azt válaszolta, hogy az ilyen javaslatok csak negatív hatással lennének minden érintettre, és “diszkriminatívnak” nevezte az intézkedést.

Később azonban több európai nemzet is támogatását fejezte ki Zelenszkij javaslatával kapcsolatban. Az uniós külügyminiszterek informális találkozóját augusztus végére tervezik, amelyen megvitatják az orosz turistákra vonatkozó vízumkorlátozások bevezetésének lehetőségét – közölte múlt héten Anita Hipper, az Európai Bizottság képviselője.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...