2023, január 30.
-3.9 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Az EU felszólította Oroszországot, hogy ne számítson fel díjat a Szibéria feletti repülőjáratokért

Az Európai Bizottság Közlekedési Főigazgatóságának vezetője, Henrik Hololei felszólította Oroszországot, hogy ne számítson fel díjat a külföldi légitársaságoknak a Szibéria feletti járatokért – jelentette a Reuters.

Elmondta, hogy a kérdés akkor válik aktuálissá, amikor az ukrajnai konfliktus miatt bevezetett korlátozások megszűnnek.

“Ha egy napon esélyt kapunk arra, hogy megnyíljon az orosz légtér, egy dolognak el kell tűnnie: a transzszibériai jogdíjaknak (a nemzetközi légitársaságok repülési díjai. – a szerk.)” – mondta Hololei a dublini Airline Economics konferencián.

Az ukrajnai különleges katonai művelet tavaly februári kezdete óta számos európai ország lezárta a légteret az orosz légitársaságok előtt.

Moszkva viszont válaszul korlátozta a járatokat 36 államból érkező légitársaságok számára, köztük: Albánia, Anguilla, Ausztria, Belgium, Brit Virgin-szigetek, Bulgária, Kanada, Horvátország, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Németország, Gibraltár, Görögország, Magyarország, Izland, Írország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Spanyolország, Svédország és az Egyesült Királyság.

Eközben a közel-keleti és kínai légitársaságok továbbra is Oroszországon keresztül közlekednek Európába is, így sokkal olcsóbban, mint az európai versenytársaik.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Megérkeztek a nagy-britanniai kiképzésre az ukrán harckocsizók

Megérkeztek Nagy-Britanniába azok az ukrán katonák, akiket a brit Challenger 2 harckocsik üzemeltetésére képeznek ki a brit fegyveres erők szakértői - közölte vasárnap a...

(+18!) Külföldi zsoldosok megcsonkított holttesteit találta meg a Wagner-csoport Bahmutban

Külföldi zsoldosok holttesteit találták meg Artyomovszk (Ukrajnában Bahmut néven ismert) városában - közölte vasárnap Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója. "Ma a Wagner PMC...

Egy francia törvényhozó biztonsági garanciákat sürget Oroszországnak és Ukrajnának is

Egy francia törvényhozó diplomáciai erőfeszítéseket sürgetett az Ukrajna körül kialakult helyzet rendezésére és biztonsági garanciák nyújtására mindkét fél számára. "Párbeszédre van szükség a békés rendezéshez....