2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Az Északi Áramlat üzemeltetője engedélyt kapott Dániától a károk felmérésére

A dán tengerészeti hatóság engedélyt adott az Északi Áramlat orosz üzemeltetőjének, a Nord Stream AG-nek, hogy megközelítse a gázvezeték sérülésének területét – közölte a vállalat.

“A dán tengerészeti hatóság kivételt engedélyezett a Nord Stream AG számára, amely bizonyos feltételek mellett – beleértve az időjárási körülményeket is – lehetővé teszi, hogy a tervezett munkálatok egy részének elvégzéséhez elegendő távolságra megközelítse a kárövezetet” – pontosította.

Megjegyzendő továbbá, hogy november 11-én a tengeri hajózás korlátozás alá vont zóna sugarát öt tengeri mérföldről 500 méterre csökkentették a csővezeték sérült zónája körül.

Miután megkapták az engedélyt, az üzemeltető által bérelt hajó elindult a baleset helyszínére, és már meg is kezdte a felrobbantott vezetékek vizsgálatát. A vállalat tisztázta, hogy a felmérés időtartama az időjárási viszonyoktól függ.

Az Európába irányuló két orosz gázexportvezeték, az Északi Áramlat és az Északi Áramlat 2 elleni terrortámadás szeptember 26-án történt. Németország, Dánia és Svédország nem zárja ki a célzott szabotázst. A Nord Stream AG, az Északi Áramlat üzemeltetője arról számolt be, hogy a csővezetékeket érintő vészhelyzetekre még nem volt példa, és a javítási időt nem lehet megbecsülni. Az orosz főügyészség nemzetközi terrorcselekmény miatt indított eljárást az Északi Áramlat vezetékekben okozott károk miatt.

Vlagyimir Putyin elnök október végén közölte, hogy a Gazpromnak engedélyezték, hogy megvizsgálja az Északi Áramlat robbanásának helyszínét, és hogy a vállalat vezetője, Alekszej Miller beszámolt neki a vizsgálatról. Az államfő hangsúlyozta, hogy az Északi Áramlat gázvezetéknél történt robbanás egyértelműen terrorcselekmény volt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...