2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Az észak-koreai elnök támogatását fejezte ki Oroszországnak, győzelmet és jólétet kívánt az orosz népnek

Észak-Korea teljes támogatását és szolidaritását fejezi ki a szuverenitását és jövőjét védelmező orosz népnek, és jólétet és győzelmet kíván nekik – áll abban a táviratban, amelyet Kim Dzsong Un észak-koreai vezető küldött Vlagyimir Putyin orosz elnöknek Oroszország-napján.

“Napjainkban az orosz nép harca az ellenséges erők egyre növekvő fenyegetései és kihívásai ellen, amelyek megpróbálják aláásni az ország szuverenitását, biztonságát és békés életét, új, döntő szakaszon megy keresztül” – idézte őt a Koreai Központi Hírügynökség.

Kim Dzsong Un hozzátette, hogy Észak-Korea népe teljes mértékben támogatja Oroszországot, és egységben áll vele szuverenitásának és nemzeti érdekeinek védelmében.

“Az igazság mindig győzni fog, és az orosz nép továbbra is a győzelem történelmét fogja dicsőíteni” – tette hozzá az észak-koreai vezető.

Megjegyezte azt is, hogy a két ország közötti barátság “értékes stratégiai értékké” vált.

Kim Dzsong Un szerint kész továbbra is erősíteni a jószomszédi kapcsolatokat és a stratégiai együttműködést Phenjan és Moszkva között.

Végezetül jó egészséget és nagy sikereket kívánt Putyinnak munkájában, valamint örökös jólétet, fejlődést és győzelmet az orosz népnek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó