2023, szeptember 21.
21.1 C
Budapest
16.1 C
Moszkva

Soros bejelentette, hogy átadja üzleti érdekeltségeit a fiának

Soros György milliárdos, aki gyakran használja vagyonát progresszív ügyek előmozdítására, átadja üzleti érdekeltségeit “politikusabb” adottságú fiának, Alexandernek. A magyar származású amerikai a Wall Street Journalban vasárnap megjelent interjúban tette a bejelentést.

A 92 éves Soros elmondta, hogy 37 éves fia, Alexander veszi át a Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) irányítását, valamint becslések szerint 25 milliárd dolláros vagyonának és egyéb érdekeltségeinek többi részét. Soros azt is mondta Alexanderről, akit decemberben választottak meg az OSF elnökévé az apja helyére, hogy “kiérdemelte” az új szerepet.

Ugyanennek a kiadványnak nyilatkozva Alexander Soros elmondta, hogy folytatni kívánja apja örökségét, a progresszív ügyek finanszírozását – de különböző ügyeket, például a szavazati jogot, az abortuszhoz való jogot és a nemek közötti egyenlőséget is támogatni kívánja.

“Politikusabb vagyok” – mondta Alexander Soros, apjához hasonlítva magát. A fiatalabb Soros a látogatási naplók szerint az elmúlt 18 hónapban legalább 14 alkalommal járt a Fehér Házban.

“Bármennyire is szeretném kivonni a pénzt a politikából, amíg a másik oldal ezt teszi, nekünk is ezt kell tennünk”.

Alexander Soros elmondása szerint továbbra is arra fogja használni a családja vagyonát, hogy liberális politikai jelölteket támogasson. Megjegyezte azt is, hogy aggódik Donald Trump esetleges visszatérése miatt a Fehér Házba 2024-ben, és arra utalt, hogy Soros pénzét a demokrata párti jelöltek céljainak előmozdítására fogja költeni.

A hét elején a fiatalabb Soros egy képet tweetelt magáról, amelyen Kamala Harris amerikai alelnök mellett áll.

A Nyílt Társadalom Alapítvány, amelynek 2017 óta Alexander Soros volt az elnökhelyettese, évente mintegy 1,5 milliárd dollárt folyósít különböző ügyekre az Egyesült Államokban és külföldön. Az alapítványra gyakorolt befolyása révén az alapítvány az erőfeszítések egy részét a progresszív zsidó szervezetek, a környezetvédelmi kérdések és az amerikai munkavállalók jogainak támogatása felé irányította.

A jobboldal egyes szereplői szerint a Soros család negatív hatással van a politikai ügyekre. A múlt hónapban Elon Musk azt állította, hogy szerinte Soros György “gyűlöli az emberiséget”, és a képregénybeli főgonosz Magnetóhoz hasonlította.

Alexander szerint azonban éppen ellenkezőleg. “Az én hátteremmel sokféleképpen letérhettem volna a helyes útról” – mondta a WSJ-nek – “Ehelyett munkamániás lettem, és az életem a munkám”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó