2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Az első 50 fős orosz mentőcsoport megérkezett Líbiába

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának első 50 főből álló szakember csoportja megérkezett Líbiába, hogy kutató-mentő műveleteket végezzen – közölte a tárca sajtószolgálata.

Korábban arról számoltak be, hogy az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma egy légi kórházzal repült Líbiába, hogy segítsen a pusztító árvíz áldozatainak.

A tárca első 50 szakembere megérkezett Líbiába. Az orosz szakemberek Derna városába mennek, hogy kutató-mentő műveleteket végezzenek” – közölte a minisztérium.

Pontosították, hogy a szakemberek fel vannak szerelve a keresési és mentési műveletekhez szükséges összes eszközzel, vízijárművekkel és búvárfelszerelésekkel.

Amint arról a líbiai média korábban beszámolt, szeptember 10-én a Daniel ciklon okozta heves esőzések áradásokat okoztak több kelet-líbiai városban, köztük El-Bajda és Dernában. A Vörös Félhold helyi kirendeltsége szerint a kelet-líbiai áradások halálos áldozatainak száma meghaladta a 11 ezret, és mintegy 20 ezren eltűntek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó