2022, május 19.
24.4 C
Budapest
13.8 C
Moszkva
Hiredetés

Az Egyesült Királyság “ideiglenesen” államosítja a Gazprom kiskereskedelmi ellátó részlegét

Az Egyesült Királyság arra készül, hogy ideiglenesen államosítja a Gazprom brit kiskereskedelmi ellátó részlegét – jelentette hétfőn a Bloomberg.

Az intézkedéssel azt akarják biztosítani, hogy a magas energiaköltségek miatt bajba jutott és veszteségessé vált vállalatoknak is biztosítsák energiaellátását.

A Gazprom Marketing & Trading Retail Ltd. az egyik első számú jelölt arra, hogy a brit különleges közigazgatási rendszerbe kerüljön – idézte a Bloomberg az ügyet jól ismerő névtelenséget kérő személyt, hozzátéve, hogy a Gazpromnál senki sem volt elérhető, aki kommentálta volna a lap értesülését.

A Gazprom Energy néven működő egységnek több mint 30 000 üzleti ügyfele van, és energiát szállít vállalkozásoknak és közintézményeknek, köztük az Egyesült Királyság nemzeti egészségügyi szolgálat egy részének.

A különleges igazgatási rendszer a bajba jutott energiaellátó vállalatok szanálási mechanizmusa, amelynek célja az ellátás folyamatosságának biztosítása a szolgáltató csődje esetén.

Az Egyesült Királyság március 8-án jelentette be, hogy az év végéig fokozatosan le kívánja állítani az orosz olaj- és gázimportot.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS

close-image