2023, február 4.
4 C
Budapest
-0.4 C
Moszkva

Az Egyesült Királyság “ideiglenesen” államosítja a Gazprom kiskereskedelmi ellátó részlegét

Az Egyesült Királyság arra készül, hogy ideiglenesen államosítja a Gazprom brit kiskereskedelmi ellátó részlegét – jelentette hétfőn a Bloomberg.

Az intézkedéssel azt akarják biztosítani, hogy a magas energiaköltségek miatt bajba jutott és veszteségessé vált vállalatoknak is biztosítsák energiaellátását.

A Gazprom Marketing & Trading Retail Ltd. az egyik első számú jelölt arra, hogy a brit különleges közigazgatási rendszerbe kerüljön – idézte a Bloomberg az ügyet jól ismerő névtelenséget kérő személyt, hozzátéve, hogy a Gazpromnál senki sem volt elérhető, aki kommentálta volna a lap értesülését.

A Gazprom Energy néven működő egységnek több mint 30 000 üzleti ügyfele van, és energiát szállít vállalkozásoknak és közintézményeknek, köztük az Egyesült Királyság nemzeti egészségügyi szolgálat egy részének.

A különleges igazgatási rendszer a bajba jutott energiaellátó vállalatok szanálási mechanizmusa, amelynek célja az ellátás folyamatosságának biztosítása a szolgáltató csődje esetén.

Az Egyesült Királyság március 8-án jelentette be, hogy az év végéig fokozatosan le kívánja állítani az orosz olaj- és gázimportot.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...