2022, május 19.
25.3 C
Budapest
12.6 C
Moszkva
Hiredetés

Az Egyesült Államok attól tart, hogy a Misztrálok Kínába kerülnek

Az Egyesült Államok aggodalmát fejezte ki, amikor Oroszország és Franciaország aláírta a Misztrál helikopterhordozó hajók építéséről szóló szerződést – írja a RIA Novosztyi a The Diplomat újságra hivatkozva. Most úgy tűnik, hogy ez a helyzet megismétlődhet, de az aggodalmak Peking miatt jelentek meg.

„Szakértők arról beszélnek, hogy Washington számára értelmes lenne kivenni a Misztrál hajókat a piacról, hogy ne kerüljön Kína kezére, akinek a hadiflottája dinamikusan fejlődik. Ha Kína mégiscsak megveszi a hajókat, akkor ez megváltoztathatja az ázsiai erők egyensúlyát” – írja a The Diplomat, amely szerint elég nehéz elképzelni a helikopterhordozó hajók eladását Kínának, mivel még mindig embargó van érvényben Kína ellen a Tienanmen-téri diáktüntetés elfojtása miatt.

A helikopterhordozó hajót úgy építetették meg, hogy az alkalmas legyen az orosz Ka-27 helikopterek kiszolgálására, amivel Oroszország és Kína is rendelkezik. Peking akár más hajók elleni fegyverzetet is telepíthetne a Misztrálra.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS