2023, március 20.
14.8 C
Budapest
3.6 C
Moszkva

Az Avatar színésznőjének elege van abból, hogy mindig az oroszok a rosszfiúk a filmekben

A Trónok harca, a Sherlock és az Avatar színésznője és Charlie Chaplin unokája – Oona Chaplin arról beszélt az Independentnek adott interjújában, hogy mennyire elege van már abból a sztereotípiából, hogy minden filmben az oroszok a rosszfiúk.

Az Árulás című Netflix sorozatról kérdezte a lap, amelyben szerelmi háromszögbe keveredik férjével, Adam Lawrence-szel (Charlie Cox), aki rejtélyes módon az MI6 helyettes vezetőjévé avanzsált, és az egykori orosz kémnővel, Karával (Olga Kurilenko). Az orosz rosszfiúk kontra brit jófiúk ismerős története játszódik le, a középpontban a politikai összejátszás és összeesküvés aktuálisabb témájával. De Chaplin nincs elragadtatva ettől a narratívától.

“Annyira elegem van abból, hogy az oroszok a rosszfiúk. El sem tudom mondani” – mondta.

“Nem tudna valaki egy jobb sztereotípiát kitalálni, amivel együtt tudnánk dolgozni?” Az orosz elemet menet közben adták hozzá a sorozathoz, magyarázza, “talán az adott körülmények miatt [utalva az ukrajnai háborúra]; talán mert ez csak emelte a tétet…”. Nagyszerű lesz, amikor az Oroszországgal vívott ideológiai háború már régi hír lesz”.

Szerk. megjegyzés: Többször írtunk már arról, hogy az amerikai filmek 90%-ban oroszokra osztják a gonosz szerepét. Így manipulálva a világot és elültetni ezt a sztereotípiát már a gyerekek fejében. Amikor az egész világot fel kell lázítani, akkor ezek a sztereotípiák kiválóan muzsikálnak. Láthatjuk, hogy alkalmazták az ukrán konfliktusban is.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó