2022, december 6.
6.1 C
Budapest
-10.1 C
Moszkva

Az Anna Karenina című balett a budapesti Operában

Borisz Eifman orosz rendező világhírű társulata az Anna Karenina balett előadását mutatja be júniusban két alkalommal a Magyar Állami Operaházban. Borisz Eifmant a balett műfajának megújítójaként tartják számon szerte a világon – fejtette ki Nagy Tamás, a produkció főszervezője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

“Eifman egészen furcsa gondolkodású ember, teljesen megváltoztatja azt, amit az ember a balettról gondol” – mondta a szervező hozzátéve, hogy a darabot hatalmas sikerrel játszák a világ legnagyobb színpadain. Nagy Tamás kiemelte: az Eifman Balett csak nagyon ritkán lép fel élőzenekari kísérettel, ezért a budapesti előadások különlegessége, hogy azokon a Kodály Filharmónia Debrecen kíséri majd az orosz együttest.

Mint mondta, a rendező azért járult hozzá az élőzenei kísérethez, mert a budapesti Operaházat a világ egyik legjobb akusztikájával rendelkező helyszínének tartja. Kovács László, a zenekar vezető karmestere elmondta, hogy a darab Csajkovszkij műveire, de nem balettdarabjaira épül, hanem a szerző különböző szimfonikus műveinek megfelelő hangulatú részei vannak csokorba fűzve. “Ezek nagyon sűrű zenék, ezért a mintegy két órás balett előadás a zenekart is óriási kihívás elé állítja” – tette hozzá.

A világhírű szentpétervári társulat darabja a Tolsztoj-regény szerelmi háromszögének bonyolult rendszerére, Anna Karenina személyiségének kettősségére fókuszál és a szerelem által újjászületett nőt a szavak helyett a testmozdulatok pontos és erős kifejezőerejével mutatja be. A darabot június 5-én és 6-án láthatja a közönség az Operában.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.