2023, március 24.
18.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

Az amerikai kémfőnökkel találkozott titokban az ukrán elnök – CNN

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) vezetője, William Burns még a múlt héten találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és a kijevi titkosszolgálatok képviselőivel – közölte hétfőn a CNN.

Az amerikai hírtelevízió szerint Burns titkos útját már jó előre megtervezték, és nem egy rendkívüli találkozó volt az Ukrajna és Oroszország közötti feszültségek miatt, amelyek egyes nyugati elemzők szerint háborúhoz vezethetnek.

A washingtoni kémfőnök és az ukrán elnök találkozójára ugyanakkor került sor, amikor a demokrata és a republikánus párti amerikai szenátorok egy csoportja is Kijevbe látogatott.

A CNN névtelen forrásokra hivatkozva azt írja, Burns “konzultált a hírszerző kollégákkal, miközben aggodalmát fejezte ki Ukrajna lehetséges orosz inváziójával kapcsolatban”. Emellett “megvitatták az Ukrajnát fenyegető kockázatok aktuális értékelését”, és “lehetőségük volt megvitatni Zelenszkij elnökkel a jelenlegi helyzetet és a feszültségek enyhítésére tett erőfeszítéseket”.

Az elmúlt hónapokban a nyugati média, politikai tisztviselők és elemzők azt sugallták, hogy Ukrajna orosz inváziója a küszöbön áll. Ezt az elmúlt hetekben súlyosbították azok az állítások, amelyek szerint jelenleg 100 000 orosz katona tartózkodik a határon, katonai akcióra készülve.

A Kreml többször is tagadta, hogy támadást tervezne, és közölték, hogy a NATO az “orosz agresszió” kísértetére hivatkozik ürügyként, hogy több katonai felszerelést telepítsen a térségbe.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”28973″]

A Yahoo News a múlt héten arról számolt be, hogy a CIA felügyeli az ukrán különleges erők titkos, intenzív kiképzési programját, amely állítólag 2015-ben kezdődött, és az Egyesült Államok déli részén található kiképzőtáborban zajlik.

A Yahoo szerint “a titkos programot, amelyet a CIA szárazföldi részlegének dolgozó félkatonai csoportok irányítanak, még az Obama-kormányzat hozta létre”, és Donald Trump és Joe Biden elnöksége alatt tovább bővült.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”28997″]

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán területek Romániához csatolására nyújtott be törvényjavaslatot egy román képviselő

Egy ellentmondásos törvényjavaslat, amelyet a héten nyújtottak be a román parlamentnek, azt sürgette, hogy a kormány 2027-ig hagyjon fel Ukrajna határainak elismerésével, és csatolja...

Amerikai tanácsadó: az ukrán tavaszi ellentámadás sokkolni fogja a világot

Az ukrán hadsereg készen áll arra, hogy a következő hetekben hatalmas offenzívát indítson az orosz csapatok ellen, amely megdöbbenti majd a globális közösséget -...

Medvegyev az Ukrajnába érkező külföldi katonai szakértők megsemmisítésére szólított fel

Az Ukrajnába szállított fegyvereket kísérő nyugati katonai szakértők legitim célponttá válnak az orosz hadsereg számára - jelentette ki Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács helyettes...
spot_img

Videó