2022, december 5.
4.8 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Az amerikai cégek Törökországon keresztül kerülik ki az oroszellenes szankciókat

Azok az amerikai vállalatok, amelyek a nyugati szankciós nyomás miatt kivonultak Oroszországból, most azt keresik, hogyan tudnának Törökországon keresztül titokban kereskedni Moszkvával – jelentette kedden a Yeni Safak című újság.

A cikk kiemelte, hogy számos cég meg akarja kerülni az Oroszországgal szembeni gazdasági korlátozásokat, és török cégeket kér fel közös üzletkötésre “bizonyos jutalékért”.

Az amerikai cégek ilyen jellegű ajánlatainak száma az elmúlt hónapokban megugrott – mondták a napilapnak az ügyet ismerő személyek.

Az amerikai cégek állítólag egy sor orosz árucikket szeretnének importálni, köztük petrolkémiai termékeket, fosszilis tüzelőanyagok, nemesfémeket és drágaköveket, gabonát, vasat és acélt, műtrágyákat és szervetlen vegyi anyagokat, akvakultúrát és alkoholos italokat.

“Az amerikai vállalatok, amelyek Törökország és Oroszország jó kapcsolataiból próbálnak hasznot húzni, a török vállalatok hatékony logisztikai lehetőségeiből is szeretnének profitálni a régióban” – írta a Yeni Safak.

A lap szerint számos, az Egyesült Államokban székhellyel rendelkező nemzetközi vállalat mozgósította leányvállalatát a dubaji szabadkereskedelmi övezetekben az ilyen jellegű üzleti tevékenység érdekében.

Az amerikai vállalkozások nagy veszteségeket szenvedtek el azzal, hogy kivonultak a nagy orosz piacról – írta a lap, megjegyezve, hogy Washington 2021-ben 23,3 milliárd dolláros kereskedelmi deficitet könyvelt el Moszkvával szemben.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...