2024, március 3.
13.6 C
Budapest
3.2 C
Moszkva

Antonov: a nyugati országok a nukleáris armageddon szélére sodorják az emberiséget

A nyugati országok az USA vezetésével úgy döntöttek, hogy az emberiséget a nukleáris armageddon szélére sodorják – jelentette ki szerdán Washingtonban Anatolij Antonov, Oroszország amerikai nagykövete.

Az amerikai tisztségviselők azon kijelentéseire reagált, hogy a szegényített uránnal töltött lőszerek olyan szabványos fegyvertípusok, amelyeket évtizedek óta használnak, és nem jelentenek fokozott kockázatot.

“Az ilyen ostobaságokat kommentálni nagyon nehéz. Az amerikai tisztviselők új mélypontra jutottak felelőtlen kijelentéseikkel. Ukrajnába folyamatosan érkeznek halálos fegyverek, amelyeket civilek, lakóövezetek, iskolák, kórházak, óvodák megsemmisítésére használnak” – mondta Antonov a nagykövetség közleménye szerint.

“Úgy tűnik, hogy a felvilágosult Nyugat, élén Washingtonnal, visszavonhatatlanul úgy döntött, hogy az emberiséget egy olyan veszélyes határvonalra viszi, amelyen túl egyre tisztábban látszik a nukleáris armageddon”.

Egy hétfőn közzétett közlemény szerint Annabelle Goldie brit védelmi államtitkár a Lordok Háza egyik tagjának megkeresésére azt írta, hogy a brit kormány olyan lőszert fog küldeni Ukrajnának, amely szegényített uránt tartalmaz, és amely fokozott hatékonysággal rendelkezik a páncélozott járművek ellen.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden kijelentette, hogy Oroszországnak megfelelően kell reagálnia arra, ha a “kollektív Nyugat nukleáris komponensű fegyvereket kezd használni”.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

WSJ: a Krím elleni támadásról kiszivárgott felvétel elmélyítheti a szakadékot a NATO-ban

Egy kiszivárgott hangfelvétel, amely a német hadsereg állítólagos terveit vázolja fel, miszerint segítenének Ukrajnának nagy hatótávolságú rakétákkal támadni a Krím-hidat, szakadást okozhat Berlin és...

38 ukrán drónt lőtt le az orosz légvédelem a Krím felett

A légvédelmi rendszerek 38 ukrán drónt semmisítettek meg a Krím felett - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium. "Az éjjel meghiúsult a kijevi rezsim kísérlete,...

Berlin: valódi a hangfelvétel, amelyen a német tisztek a Krími híd ellni támadásról beszélnek

Valódiak a német tisztek - köztük a légierő egyik legmagasabb rangú parancsnoka - közötti megbeszélések arról, hogy segítenének Kijevnek egy esetleges Krím elleni támadásban...
spot_img

Videó