2022, augusztus 14.
29.9 C
Budapest
24.5 C
Moszkva

Antitest-gyorsszűrést végeznek el az összes moszkvai egészségügyi dolgozón

Az orosz főváros összes egészségügyi dolgozóján antitest-gyorsszűrést fognak elvégezni – jelentette ki Anasztaszija Rakova moszkvai polgármester-helyettes.

Az orvosok és nővérek véréből kétféle teszttel a szervezet által a fertőzésre adott válaszként termelt ellenanyagok (immunoglobulinok) jelenlétét fogják vizsgálni. Így nemcsak azt lehet kimutatni, hogy fertőzött-e az illető, hanem azt is, ha már átesett a Covid-19-betegségen.

A moszkvai orvosok szűrését április 14-én kezdték el.

Rakova közölte, hogy jövő héttől nemcsak a járványra szakosodott, hanem az összes kórház betegeit tesztelni fogják SARS-CoV-2-fertőzésre. Tájékoztatása szerint az orosz főváros laboratóriumaiban jelenleg napi 18 ezer szűrést végeznek el.

A pénteken nyilvánosságra hozott hivatalos adatok szerint Oroszországban eddig csaknem 2 millió 550 ezer tesztet végeztek el, ebből több mint 150 ezret az elmúlt nap folyamán.

Az elmúlt egy nap alatt az igazolt fertőzések száma országosan 5849-cel nőtt és elérte a 68 622-t. A növekmény Moszkvában 2957, Moszkva megyében 611, Szentpéterváron pedig 253 volt, ezzel a fertőzések száma ezekben a régiókban 36 897-re, 7889-re és 2711-re módosult.

A Covid-19 betegség halálos áldozatainak száma országosan 50-nel 615-re, Moszkvában pedig 37-tel 325-re nőtt. Oroszországban jelenleg 5568 gyógyultat tartanak nyilván.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Harkov megyei település elfoglalását jelentette be az orosz katonai szóvivő

A Harkov megyei Udi település elfoglalásáról tett bejelentést Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a vasárnapi hadijelentést ismertetve. A tábornok azt mondta, hogy...

Kijev is reagált a részeg ukrán diplomaták bécsi autóbalesetére

Az ukrán diplomáciai személyzet egy közlekedési balesetet okozott Bécsben, amelyben a sofőr megpróbált elmenekülni a helyszínről, és megtagadta, hogy a rendőrség alkoholtesztet végezzen rajta. Az...

Az ukrán hadifoglyok nem akarnak visszatérni Ukrajnába

Az orosz erők által fogságba ejtett ukrán katonák úgy döntöttek, hogy a Moszkva és a szövetséges erők által ellenőrzött területen maradnak, megdagadva a harcok...