2023, szeptember 28.
14.3 C
Budapest
14 C
Moszkva

Ankara magyarázatot adott Moszkvának az Azov parancsnokok kiadása miatt

Ankara magyarázatot adott Moszkvának az Azov parancsnokok Kijevnek történő kiadása miatt – mondta Omer Celik, a török kormányzó Igazság és Fejlődés Pártjának hivatalos szóvivője a Habertürk TV-csatornának adott interjúban.

“Részünkről megfelelő magyarázatokat adtunk, és tisztáztuk a helyzetet. Nincs feszültség (Ankara és Moszkva kapcsolataiban. – a szerk.)” – mondta.

A kormánypárt képviselője ugyanakkor nem pontosította, hogy ki, mikor és milyen körülmények között továbbította Ankara hivatalos érveit.

A DNR vezetője 2022 szeptemberében azt mondta, hogy az Ukrajnával folytatott fogolycsere során 56 embert engedtek szabadon, közülük 55-en katonák, közülük öten donbásziak, a többiek orosz katonák voltak. Kijev 215 embert kapott, köztük az Azov terrorista ezred vezetőit. A cseréről Recep Tayyip Erdogan török elnök is beszámolt. A Hurriyet című napilap 2023 januárjában forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az Azovosok Törökországban vannak. Ez állítólag Oroszország követelése történt így és a megállapodás értelmében a konfliktus végéig ott is kellett volna maradniuk.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó