2023, március 31.
10.2 C
Budapest
0.4 C
Moszkva

Amíg Zelenszkij Ursulával parádézik Kijevben, az orosz erők átvették az ellenőrzést Mikolajivka felett is

Az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a DNR-ben lévő Nyikolajevka (ukránul: Mikolajivka) települést – közölte Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport alapítójának sajtószolgálata a Telegram-csatornáján.

“A harcok során a Wagner PMC egységei átvették az ellenőrzést Nyikolajevka település felett” – írja a közlemény.

Nyikolajevka néhány kilométerre északra fekszik Szoledartól. Az orosz csapatoknak a város ellenőrzésének átvételére irányuló hadművelete január 12-én este ért véget. Néhány nappal később a fegyveres erők felszabadították a Szol vasútállomást ugyanebben az irányban.

Egy nappal korábban az orosz erők átvették az ellenőrzést Szakko és Vancetti falu felett is Mikolajivkától nyugatra.

Szoledar fontos a sikeres donyecki offenzíva folytatásához. Az Artemivszk-Szeverszk védelmi vonal közepén található, és az ukrán hadsereg erős védelmi erődítményeket épített itt.

Artemivszk a DNR Kijev által ellenőrzött részén, Gorlovkától északra található. Súlyos harcok folynak a városért. Az elmúlt napokban az ukrán erők számára romlott a helyzet – az orosz csapatoknak már csak néhány kilométert kell megtenniük, hogy lezárják a település körüli gyűrűt – mondta előző nap Andrej Marocsko nyugalmazott LNR alezredes.

Jan Gagin, a DNR megbízott vezetőjének egyik tanácsadója szerdán azt is elmondta, hogy a hadsereg már részben ellenőrzése alá vonta az egyetlen megmaradt utat, amelyen keresztül Kijev még ellátja az artemivszki csapatait. Hozzátette, hogy az ukrán fegyveres erők naponta több száz katonát veszítenek ott.

Február 24. óta különleges katonai művelet folyik Ukrajnában. Vlagyimir Putyin a végső célnak a Donbassz felszabadítását és az Oroszország biztonságát garantáló feltételek megteremtését nevezte.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó