2023, március 31.
10.3 C
Budapest
0.1 C
Moszkva

Az orosz kormány engedélyezte, hogy Szerbia rubelben fizesse vissza adósságát

Az orosz kormány jóváhagyta azt a javaslatot, amely lehetőséget biztosít Szerbiának arra, hogy bizonyos kölcsönöket rubelben fizessen vissza.

Az erről szóló rendeletet csütörtökön tették közzé a jogi információk hivatalos internetes portálján. A dokumentum szerint a döntés az országok közötti baráti kapcsolatok fejlesztése és erősítése érdekében született.

A jegyzőkönyvtervezetből kiderül, hogy a 2013-ban nyújtott két hitelre, a 2019-ben nyújtott hitelre és a 2021-ben kötött adósságrendezési megállapodásra vonatkozik.

“A megállapodások szerinti összes kifizetést a szerb fél rubelben teljesíti az orosz fél javára” – olvasható a dokumentumban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó