2022, augusztus 12.
28.4 C
Budapest
26 C
Moszkva
Array

Amerikai szankció: Felfüggesztette szolgáltatását a PayPal a Krím félszigeten

Felfüggesztette szolgáltatását a Krím félszigeten az amerikai eBay érdekeltségébe tartozó PayPal nemzetközi elektronikus fizetési rendszer – értesült az Orosz Hírek. “Ez egy nagyon nehéz döntés számunkra, de sajnos jelenleg nem tudjuk biztosítani szolgáltatásainkat ügyfeleinknek a Krím félszigeten” – közölte a cég szóvivője a Tassz hírügynökségnek.

A PayPal fizetési rendszer, amely internetes vásárlásokra és átutalásokra szakosodott az amerikai eBay multinacionális vállalat tulajdonában van. A PayPal-t 1998-ban alapították, székhelye az Egyesült Államokban Kalifornia államban van. Jelenleg több mint 100 millió aktív felhasználója van 190 országban.

A Krím-félsziget ellen meghirdetett amerikai szankciókkal összhangban tavaly a Visa és Mastercard is felfüggesztette szolgáltatását.

 2014 március 16-án népszavazást tartottak a Krímben. A referendumon a hivatalos adatok szerint a résztvevők csaknem 100 százaléka voksolt az Oroszországhoz csatlakozásra.

A félsziget annektálását követően több ország köztük az Egyesült Államok és az Európai Unió is szankciók bevezetése mellett döntött Oroszország ellen.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...

A zaporizzsjai atomerőmű elleni csapások elhárítását jelentették be az oroszbarát hatóságok

Az orosz légvédelem az éjszaka folyamán és csütörtök reggel visszaverte az ukrán fegyveres erők minden arra irányuló kísérletét, hogy dróncsapásokkal és nehéztüzérséggel támadják Enerhodar...

Borell: az európaiaknak hajlandónak kell lenniük “fizetni” Ukrajna támogatásáért

Az Ukrajna Oroszország elleni küzdelemben való segítségnyújtásnak ára van Európa számára, amelyet a polgároknak hajlandónak kell lenniük megfizetni - mondta az EU külügyi vezetője....