2023, február 4.
4 C
Budapest
-0.4 C
Moszkva

Amerikai képviselő: nem tartozunk semmivel Zelenszkijnek, NINCS TÖBB segély

Paul Gosar amerikai képviselő (Republikánus -AZ) felszólította Washingtont, hogy csökkentse az Ukrajnának nyújtott külföldi segélyeket, amelyekből szerinte egy olyan konfliktust finanszíroznak, amelyben az USA-nak “nem kellene részt vennie”. Számos republikánus törvényhozó elítélte Joe Biden elnök Kijev számára nyitott csekkfüzetét.

“NINCS TÖBB külföldi segély, különösen nem egy olyan háború finanszírozására, amelyben NEM kellene részt vennünk” – tweetelte Gosar hétfőn. “Biden és a bűnözői családja talán tartozik Zelenszkijnek, de Amerika nem tartozik neki semmivel” – tette hozzá a törvényhozó.

A határozottan beavatkozás-ellenes és a Republikánus Párt nem hivatalos “America First” frakciójának tagja, Gosar a Biden-kormány Ukrajna-politikájának egyik leghangosabb kritikusa lett. Az arizonai képviselő májusban a Kijevnek szánt 40 milliárd dolláros katonai és gazdasági segélycsomag ellen szavazott, a múlt hónapban pedig egy Kijevnek további 12 milliárd dollárt biztosító kiadási törvény ellen voksolt.

“A határ nyitva van, a fentanil százezreket öl meg, az infláció pedig tombol” – írta, amikor kollégái megszavazták az utóbbi törvényjavaslatot. “Mégis a baloldal és a jobboldali establishment most megszavazta, hogy újabb 12 milliárdot küldjenek Ukrajnának? Ez még inkább Amerika utolsó politikája.”

Az, hogy Gosar megemlítette, hogy Biden “bűnös családja” tartozik Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek egy szívességgel, valószínűleg arra az egyes amerikai konzervatívok által képviselt elméletre utal, miszerint Zelenszkij azzal segítette Biden 2020-as választási győzelmét, hogy visszautasította Donald Trump volt elnök kérését, hogy nyissák újra a korrupciós vizsgálatot Biden fiának egy ukrán energetikai cég igazgatótanácsában betöltött jövedelmező pozíciójával kapcsolatban.

Nem Gosar az egyetlen republikánus, aki mindkét pártot felszólította, hogy zárják el az Ukrajnába irányuló pénz- és fegyvercsatornát. Marjorie Taylor Greene georgiai képviselő múlt héten kijelentette, hogy a Kijevnek nyújtott amerikai segélyek “ezrek és ezrek halálát okozták [és] drasztikusan felhajtották a megélhetési költségeket az egész világon”, míg Matt Gaetz floridai képviselő vasárnap azt írta, hogy

“Ukrajna nemzetközi pénzmosási Mekkaként való fenntartása nem éri meg” a nukleáris háború veszélyét.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. "Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk)....