2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Amerikai felderítő drónt kényszerített irányváltásra egy orosz Szu-30-as a Fekete-tenger felett

Egy orosz Szu-30-as vadászrepülőgép távolabb kísérte az amerikai légierő MQ-9A Reaper típusú drónját a Fekete-tenger felett – jelentette az orosz nemzetvédelmi irányítóközpont.

A tájékoztatás szerint a légtérellenőrző berendezés augusztus 27-én észlelte a tenger felett az orosz határhoz közeledő légi célpontot.

“Az államhatár megsértésének megakadályozása érdekében a légvédelmi erők egy Szu-30-as vadászrepülőgépét emeltek a levegő. A személyzet a légi célpontot az amerikai légierő MQ-9A Reaper felderítő UAV-jaként azonosította. Ahogy a vadászgép közeledett, a külföldi felderítő drón fordulatot tett az orosz határtól távolodva” – áll a közleményben.

Pontosítják, hogy a Szu-30-as biztonságosan visszatért a bázisára. A repülés a semleges vizek feletti légtér használatára vonatkozó nemzetközi szabályoknak megfelelően, a biztonsági intézkedések betartásával történt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: amerikai gyártmányú MAXX Pro-t talál el az orosz drón

Az egyik orosz Telegram-csatorna által szerdán közzétett videón látható, hogy egy ukrán, amerikai gyártmányú MAXX Pro aknavédett (MRAP) járművet eltalálnak egy kamikaze drónnal. A felvételen...

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...
spot_img

Videó