2022, december 2.
2.3 C
Budapest
-10.4 C
Moszkva

Amerikai, brit és lengyel zsoldosok megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca

Az orosz fegyveres erők meghiúsítottak az ukrán csapatok támadási kísérletét Krasznij Liman irányában – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Az ukrán fegyveres erők két zászlóalj taktikai csoportja megkísérelt előrenyomulni a Luganszki Népköztársaságban lévő Ploshchanka, Artemivka és Sztelmahivka, valamint a Donyecki Népköztársaságban lévő Jampolovka (Yampolivka) felé. Az orosz tüzérség és légierő visszaverte a támadásokat.

Az ellenség veszteségei a következők voltak:
-250 katona;
-két tank;
-négy páncélozott harcjármű;
-egy Grad rakéta-sorozatvető;
-önjáró tüzérségi egység;
-12 jármű.

Ezenkívül a légierő nagy pontosságú csapásával sikerült megsemmisíteni akár száz fegyverest és zsoldost, köztük amerikai, brit és lengyel katonákat is. Itt az ellenség tíz páncélozott harcjárművet is elvesztett.

Kupjanszk

Kupjanszk irányában az orosz hadsereg meghiúsította az ukrán fegyveres erők egy zászlóalj taktikai csoportjának nacionalistákkal megerősített offenzíváját az LNR Novoszelivszke (Novoselivs’ke) irányában. Az ellenséges egységeket megállították.

Ezenkívül az orosz fegyveres erőknek sikerült megakadályozniuk egy ukrán század taktikai csoportjának előrenyomulását a Harkovi területen lévő Kotljarovka (Kotlyarivka) falu közelében.

Az ellenség veszteségei a következők voltak:
-kétszáz katona;
-nyolc tank;
-kilenc páncélozott harcjármű;
-nyolc kisteherautó.

Dél-Donyeck iránya

Dél-Donyeck irányában orosz rohamcsapatok és tüzérség legyőzte az ukrán fegyveres erők egységeit a DNR-ben Pavlovka (Pavlivka), Novomihajlivka (Novomykhailivka) és Vremivka térségében.

Az ellenség veszteségei a következők voltak:
-70 katona;
-egy tank;
-Gyalogsági harcjármű;
-négy kisteherautó;
-két amerikai M777-es ágyú.

Mikolajiv-Kryvoriz’ke iránya

Nyikolajev-Kryvoriz’ke irányban az ukrán erők kétszer is megkíséreltek támadást indítani a Herszon megyei Sablukovka és Pjatihatki irányába. Az orosz fegyveres erők sikeres akcióinak köszönhetően sikerült visszaszorítani őket eredeti pozícióikba.

Az ellenség veszteségei a következők voltak:
-több mint 50 katona;
-nyolc páncélozott harcjármű;
-Tíz egyéb jármű.

Két ukrán önjáró tüzérségi rendszert is megsemmisítettek a Herszon megyei Novopetrovka közelében.

Ezenkívül az orosz csapatok csapást mértek egy ukrán-parancsnokságra és egy rakéta- és tüzérségi fegyverraktárra a Donyecki Népköztársaság területén, valamint egy lőszerraktárra Zaporozzsje közelében. Ezen kívül 184 területen 67 tüzérségi egység tüzelőállásait, élőerőt és katonai felszereléseket ért találat.

Az orosz légvédelmi rendszerek a nap folyamán 16 drónt lőttek le Herszon és Mikolajiv régiókban, valamint a Donyecki Népköztársaságban. A légvédelmi erők hat HIMARS és két Olha rakétát is elfogtak Herszon régióban és Donyeckben. Ezenkívül egy radarelhárító HARM rakétát semmisítettek meg Novaja Kahovka közelében, és egy Tocska-U ballisztikus rakétát semmisítettek meg az LNR-ben lévő Kuzemivka közelében.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és denacionalizálására. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. A fegyveres erők feladata a Donbassz felszabadítása és Oroszország biztonságának garantálása.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Külföldi zsoldosokra mértek csapást az orosz erők a Donbasszban

Az orosz légierő és a tüzérség csapást mért a külföldi zsoldosok egyik ideiglenes telepítési pontjára a Donyecki Népköztársaságban lévő Csaszov Jarban (ukránul Csasziv Jar),...

A Kreml szerint elfogadhatatlanok Biden feltételei a tárgyalásokhoz

A Kreml szerint elfogadhatatlanok azok a feltételek, amelyeket Joe Biden amerikai elnök az Oroszországgal folytatott tárgyalások megkezdéséhez támasztott - mondta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő. "Valójában,...

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...