2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

Algéria is benyújtotta csatlakozási kérelmét a BRICS-csoporthoz és a BRICS Bankhoz is

Algéria kérelmezte, hogy részvényese lehessen a New Development Banknak (NDB), amelyet a BRICS államközi szövetség (Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-Afrika és India) tagállamai hoztak létre – írja a TASZSZ hírügynökség az An-Nahar Online hírportál pénteki beszámolójára hivatkozva.

Megjegyzései a Kínában tett állami látogatásának befejezése után kerültek nyilvánosságra, ahol magas rangú tisztviselőkkel, köztük Hszi Csin-ping kínai elnökkel és Li Csiang kínai államtanácsi miniszterelnökkel folytatott megbeszéléseket.

Tebboune megismételte, hogy Algéria hivatalos kérelmet nyújtott be a csatlakozásra BRICS-országokhoz.

Az észak-afrikai országnak az NDB részvényesévé válására vonatkozó kérelmet is benyújtották. “Algéria pályázik arra, hogy a BRICS Bank részvényese legyen, várhatóan 1,5 milliárd dolláros részesedéssel” – mondta az elnök.

Tebboune kitért az Algéria és a Kínai Népköztársaság közötti kapcsolatra is. “Algéria elégedett a Kínával fenntartott kapcsolataival, amely egyike azon baráti országoknak, amelyek segítették Algériát a függetlenségét követő fejlődési folyamatban” – folytatta az államfő.

“Azon dolgozunk, hogy minden fronton közös projekteket valósítsunk meg Kínával. Tervezzük egy algériai-kínai partnerség létrehozását az űrkutatás területén, a vasút és a nyersanyag-kitermelő ágazatban Kínával közös projektek megvalósítását” – zárta Tebboune.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó