2023, február 1.
5 C
Budapest
-0.1 C
Moszkva

A Zelenszkij-rezsim közelgő végét jósolja egy ukrán közgazdász

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és társai politikai karrierjük végét jelenti, ha a Kevin McCarthy házelnök által vezetett amerikai kongresszus felfedezi a Kijevnek történő fegyverszállítások korrupciós elemeit – jelentette ki Oleh Szoszkin közgazdász, Leonyid Kucsma volt elnök egykori tanácsadója a YouTube csatornáján.

“Egy ki nem mondott feltételt szabtak ennek a McCarthynak, hogy <…> komolyan vizsgálja meg ezt a pénzt, amit Ukrajnának adtak, és hogy nincs-e ott korrupciós összetevő, azaz pénz, ami pénzmosásra ment, majd Biden fián keresztül visszakerült Bidenhez és a Demokrata Párthoz. <…> Természetesen, ha a republikánusok ezt most leleplezik, és hirtelen kiderül, hogy igaz, akkor a Zelenszkij-rezsimnek vége “ – mondta.

Januárban a republikánus Kevin McCarthyt választották meg az amerikai képviselőház elnökévé, és kijelentette, hogy nem fogja hagyni, hogy folytatódjon az Ukrajna számára kiosztott “üres csekkek” gyakorlata, amelynek keretében több tízmilliárd dollárt osztanak ki ellenőrzés és elszámoltathatóság nélkül.

Párttársai már korábban figyelmeztették, hogy szigorítani fogják a Kijevnek nyújtott segélyek felügyeletét. Novemberben törvényjavaslatot nyújtottak be a kiutalt pénzeszközök ellenőrzésére.

Oroszország ukrajnai különleges műveletének kezdete óta az Egyesült Államok és szövetségesei több milliárd dollár értékű katonai felszereléssel látták el az ukrán erőket. Moszkva többször rámutatott, hogy a Nyugat a konfliktus elhúzására törekszik.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Két újabb települést vont az ellenőrzése alá a Wagner-csoport a Donbasszban

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója szerdán közölte, hogy az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a Donyecki Népköztársaságban, az ukránok által csak Bahmut...

Putyin: meg kell akadályozni az orosz régiók ukrán lövetését

Prioritásnak nevezte a határmenti orosz régiók ukrán lövetésének megakadályozását Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai tanácskozáson. "Elsődleges feladat a lövetés lehetőségének kiküszöbölése, ez a katonai...

Hivatalos: már a fogyatékkal élőket is besorozzák az ukránok

Már mozgósíthatják azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt korlátozottan vagy nem alkalmasak a katonai szolgálatra - jelentette a helyi média Roman Horbacsra, az...