2022, október 3.
16 C
Budapest
14.1 C
Moszkva

A YouTube letiltotta az orosz RT hírtelevízió élő közvetítési jogát és számos videóját törölte

Az RT angol nyelvű YouTube csatornája egy figyelmeztetésben részesült állítólagos Covid-19 dezinformáció miatt, és ideiglenesen elvették a lehetőséget, hogy az RT élő adásokat sugározzon a YouTube-on. A német nyelvű RT is hasonló szankciókban részesült.

Pénteken az RT fő angol nyelvű csatornáján négy video-klip nem volt látható. A YouTube a döntést azzal indokolta, hogy a video-klipek nem feleltek meg az “egészségügyi dezinformációval”, valamint a “spammel, félrevezető gyakorlatokkal, és átveréssel” kapcsolatos előírásnak.

A platform az RT-hez intézett levelében nem fejtette ki konkrétan, hogy a video-klipekben hol szerepelt olyan tartalom amely nem felelt meg a szabályzatnak. Az RT kért a YouTube-tól konkrét indoklást, de e cikk megjelenéséig ez nem történt meg.

A YouTube szabályzata szerint négy videó-klip blokkolása egy figyelmeztetésnek felel meg. Büntetésből a csatorna nem sugározhat elő adásokat az elkövetkező hét napban.

A feketelistára helyezett klipek nem újonnan feltöltött klipek voltak. Már hónapok óta fenn voltak a YouTube-on, és rengetegen látták és lájkolták őket.

Az egyik egy interjú volt egy ismert orosz virológussal és a WHO (Világ Egészségügyi Szervezet) szakértőjével, Dmitrij Lvovval, aki elsősorban Szovjetunióban elterjedt veszélyes vírusokat kutatta. A kora Márciusban közzétett klipben Lvov az RT újságírójával, Anton Kraszovszkijval beszélt a koronavírus járvány veszélyeiről és a lehetséges eredetéről.

Egy másik letiltott videó a Wayne Dupree show egyik epizódja volt. Wayne Dupree, a show frontembere, egy fekete amerikai újságíró. A konkrét epizód az USA elnök, Joe Biden, januári beiktatásáról szólt, amikor Biden arra biztatta a híveit, hogy ne jelenjenek meg az eseményen, a Covid-19 járvány miatt.

A másik két klip a londoni és birminghami koronavírus intézkedések elleni tüntetéseket mutatta be kommentár nélkül.

Az orosz RT hírtelevízió épülete

Közben Dinara Toktoszunova, a német nyelvű RT csatorna vezetője, megerősítette, hogy ők is egy figyelmeztetésben részesültek. A kérdéses video-klip egy elő adás volt 2020 Októberéből, amely a
korlátozások elleni tüntetéseket mutatta be az ausztráliai Melbourne-ben.

A YouTube ebben az esetben sem adott magyarázatot, hogy konkrétan mi volt a video-klipben ami a szankciókat indokolná. Mivel ez már a második figyelmeztetés volt a csatornának, a büntetés is keményebb. A csatorna két egész hétig nem fog tudni sem videó-klipeket feltölteni, sem elő adásokat közvetíteni, mondta Toktoszunova.

A YouTube szabályai szerint “három figyelmeztetés egy 90 napos periódus alatt a csatorna a YouTube-ról való permanens letiltását eredményezi.”

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

A rubel lesz a hivatalos pénznem az egykori ukrán régiókban

Az orosz rubel lesz a hivatalos pénznem a Donyecki és Luganszki Népköztársaságokban (ahol már eddig is azt használták), valamint a Herszon és Zaporozsjei régiókban,...

Bloomberg: az USA nyomást gyakorol az EU-ra, hogy “tegyen többet” Ukrajnáért

Az Egyesült Államok sürgeti az uniós államokat, hogy ők is biztosítsák azt az 1,5 milliárd dollárt, amelyet az USA szán havonta Ukrajnának - jelentette...

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy új régió Oroszországba olvadását

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy egykori ukrajnai régió, Donyecki és Luganszki Népköztársaság, Herszon és Zaporizzsja terület Oroszországhoz csatolásáról szóló dokumentumcsomagot. A vonatkozó határozatokat a...